Krehké pistáciové koláčiky fotorecept

jatanika - fotkajatanika, 10. decembra 2010
Krehké pistáciové koláčiky (fotorecept)
Foto: jatanika

Pečieme na poslednú chvíľu...

Suroviny

120 g, lúpané
120 g
125 g
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pistácie pomelieme.

    Krehké pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo surovín vymiesime cesto. Dáme ho na pol hodiny do chladu.

    Krehké pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z cesta sformujeme tenký šúľok. Pokrájame ho na rovnaké kúsky.

    Krehké pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tie trochu upravíme a dáme na plech. Plech nemastíme. Cesto má veľa tuku. Pečieme pri teplote 160 stupňov 20 minút. Cesto môžeme aj nahrubšie vyvaľkať a vykrojiť tvary.

    Krehké pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové koláčiky ešte zahorúca bohato pocukrujeme. Môžeme aj obaliť v cukre, ale opatrne. Koláčiky sú veľmi krehké. Necháme vychladnúť. Koláčiky netvrdnú. Môžeme ich piecť na poslednú chvíľu. Z dávky sú dva plechy koláčikov.

    Krehké pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Použila som nelúpané pistácie, ktoré som vylúpala. V špecializovaných predajniach a niektových hypermarketoch sa dajú kúpiť aj vylúpané, nesolené a nepražené pistácie.

    Krehké pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Mám rada koláčiky a keksíky,kde sa používaju orechy, mandle, lieskovce, pistácie a všelijaké iné orechy. Ukladám recept.

Pridaj komentár k receptu: