Foto: jatanika
Pečieme na poslednú chvíľu...
Postup
-
1
Pistácie pomelieme.
-
2
Zo surovín vymiesime cesto. Dáme ho na pol hodiny do chladu.
-
3
Z cesta sformujeme tenký šúľok. Pokrájame ho na rovnaké kúsky.
-
4
Tie trochu upravíme a dáme na plech. Plech nemastíme. Cesto má veľa tuku. Pečieme pri teplote 160 stupňov 20 minút. Cesto môžeme aj nahrubšie vyvaľkať a vykrojiť tvary.
-
5
Hotové koláčiky ešte zahorúca bohato pocukrujeme. Môžeme aj obaliť v cukre, ale opatrne. Koláčiky sú veľmi krehké. Necháme vychladnúť. Koláčiky netvrdnú. Môžeme ich piecť na poslednú chvíľu. Z dávky sú dva plechy koláčikov.
-
6
Použila som nelúpané pistácie, ktoré som vylúpala. V špecializovaných predajniach a niektových hypermarketoch sa dajú kúpiť aj vylúpané, nesolené a nepražené pistácie.
Diskusia k receptu