![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami
Kuracina je všeobecne obľúbená na všetkých svetových stranách našej zemegule....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chalupárske zemiaky zapečené s hubami
Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané zemiaky s cuketou a mletým mäsom
Už pár týždňov som mal v hlave približný recept a až dnes som sa konečne doňho pustil....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené cannelloni
Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú cuketu, dusíme asi 10-15 minút. Necháme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Koložvárska kapusta podľa mňa
U nás už od dávna nazývaná ako skladaná. Variantov na jej technológiu je veľa. V...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekaná cuketa s mäsom a mrkvou
Jednoduché letné jedlo v kombinácii s mletým mäsom a mrkvou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané tortily taquitos
Očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme. Keď sú mäkké, vodu zlejeme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduchá a zdravá zapekaná brokolica
Jednoduchý recept na úžasnú zapekanú brokolicu, ktorú môžete jesť bez výčitiek.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Skladané zemiaky à la Hujer
Plním želanie „kuchára“ a pridávam sem jeho recept na skladané zemiaky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fantastické zapekané cestoviny s kuracím mäsom
Tento recept je špecifický svojou jednoduchosťou a fantastickým výsledkom :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny so sušenou zeleninou
Zapečené cestoviny so sušenými paradajkami, sušenou paprikou, salámou a syrom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené špagety s enciánom
Špagety uvaríme klasicky v osolenej vode. Scedíme a vsypeme späť do hrnca.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečená krupica so slaninou
Vôňa a chuť tejto pochúťky z nášho dávneho detstva, sú spojené s pamiatkou na moju úžasnú babičku z mamkinej strany, nami „smarkatými kotňakmi“ familiárne ale nežne oslovovanú lady Ann....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Palacinky na slano s mäsovou plnkou
Ostal mi veľký plátok hovädzieho mäsa a orez z kuracieho i morčacieho mäsa z polievky. Roky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bageta vo vajíčku so šampiňónmi
Keď máme odležané bagetky, použijeme ich vo vajíčku a výsledkom budú výborné raňajky či večera.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vegetariánska koložvárska kapusta
Inšpiráciu som našla na jednej stránke, ktorá sa zaoberá zdravým životným štýlom, niečo som dokombinovala...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parmigiana di melanzane
Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané kuracie prsia so syrovou omáčkou a s brokolicou
Neviem ako vy, ale ja keď chcem niečo rýchle a chutné tak si väčšinou spomeniem na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny linguine zapečené so slivkovým lekvárom
Veľarazy si v obchode musím „lámať“ hlavu nad prikázaniami, čo mi bolo nariadené nakúpiť. Ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sedliacka omeleta s hubami
Túto omeletu som urobil podľa @Haji z jej diskusií - čo dnes varíte - trochu som to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený zemiak Zbojnícka mladosť
Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teplý zeleninový šalát s baby brokolicou a so zemiakmi
Výhodou tohto zeleninového šalátu je to, že je vhodný na servírovanie v teplom, aj v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený jarný kaleráb
Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone
Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäsové „hortobádske“palacinky
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový...