Cantuccini - orieškové sušienky
Originál recept na toto chrumkavé orieškové pečivo pochádza z Toskánska. Tu ho podávajú namočené v sladkom...
Sadlové pagáčiky s vínom, údeným syrom a kešu orieškami
Asi by som bez roboty nedokázala žiť. Takže už zase túžba po pečení sa objavila a...
Pizzové štangle
Včera som skúšala pizzové kornútky ako som písala boli vynikajúce a dnes pizzové štangle len tak na...
Sviatočná kapustnica
Kapustnica je u nás považovaná za sviatočné jedlo, myslím si , že nielen vo mne,...
Šošovicová polievka s citrónom
Jednoduchá, rýchla, chutná a ľahká polievka. Robievame ju na veľa spôsobov, či už...
Kučeravý kel na holandský spôsob
V mojom recepte s palmovym kelom bol spomenuty aj kuceravy kel. Recept som mala odfoteny uz...
Plnené pizzové kornútiky
Našla som výborný recept na plnené pizzové kornútky sú naozaj výborné - vyskúšajte.
Hokkaido kocky
Tieto kocky sa robia na plechu. Nechcelo sa mi robiť placky, tak som to dal...
Kváskové cestoviny - pappardelle
Ten kto kváskuje, má často dilemu, čo so zvyšným kváskom. Tu je jeden z...
Makové pirôžky
Z 100 ml mlieka, droždia, 1 čl kryštálového cukru a 1čl múky si spravíme kvások....
Africký gulášový kotlík
Cibuľu, cesnak, čili papričku a kuracie prsia nakrájame nadrobno a opečieme na oleji v hrnci. Pridáme...
Baklažán na parmský spôsob
Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...
Deravé šišky
V miske si pripravíme mlieko, pridáme cukor a rozmrvíme droždie. Droždie stačí, keď nabutná....
Slaninové guľky
Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a...
Točený pudingáč
Čerstvý pudingový koláč a k tomu čerstvé mliečko, tak to je fajnotka napr. na raňajky....
Pastierska pochúťka
Ešte raz som sa vrátila na Hortobágyszku pustu. Veľmi obľúbené jedlo pastierov stád. Oni ale...
Langoš plnený údenou šunkou
Lángoše mám najradšej obyčajné iba tak osolené. Ale keď si môžem niečo lepšie urobiť tak prečo...
Zemiakovo-škvarkové guľky
Tieto guľky môžte použiť aj ako prílohu k mäsu. Ja som ich dnes urobila ako samostatné...
Švábska trasenica
Obľubujem jedlá švábskej kuchyne pre jej jednoduchosť a variabilnosť. Už tu mám z tejto kuchyne recept...
Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...
Štajerský jablkový koláč
Je čas jabĺk, včera sme oberali našu jabloň, tak voľba padla na tento koláč...
Kvásková focaccia
Tento fantastický taliansky chlieb sa robieval len cez víkend, keď sa schádzala celá rodina. Recept...
Chlpáče s hubami
Tieto chlpáče sú jedlé a celkom rýchlo hotové. Teda vzhľadom k tomu, že sa nerobia...
Strapačky s kyslou kapustou a opečenou bravčovinou
Podľa zvykov, dodržiavaných pod Tatrami, toto jedlo patrí do chladného až zimného obdobia. Začiatkom...
Habanero omáčka 2
Jednu už u seba v receptoch mám, preto tá dvojka. Vhodný pre papuľky plechové :)...
Uzlíky plnené šunkou s bryndzou a slaninkou
Tieto uzlíky zvyknem robiť ako vložku do zeleninových polievok. Teraz som ich vyskúšala urobiť ako hlavné...
Pikantný syr s Hubertom
Pokračovanie druhé, jedlo so sektom. Chuťovka k posedeniu pri pive, alebo víne.
Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...
Paradajková polievka od Shukvacika
Keď som bol malí som túto polievku doslova nenávidel, potom mi zachutila a snažil som sa...
Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...
Zapekané cannelloni so špenátom
Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový...
Sadlové hrebienky plnené tvarohom
Dostala som domáce sadlo a včera 2 kg domáceho tvarohu. Takže bolo rozhodnuté sadlovníky.
Pomazánka z pečených rajčat
Velice chutná, více či méně pikantní pomazánka z pečených rajčat.