Plnená tortilla
Plnená tortilla

Šťavnaté burrito fotorecept

happybunny - fotkahappybunny, 24. júna 2018

Jedno z mojich najobľúbenejších jedál na cesty alebo na rýchlu večeru a pokiaľ máte prichystané suroviny, dať ho dokopy je otázkou pár minút! Tento Zobraziť celý popisJedno z mojich najobľúbenejších jedál na cesty alebo na rýchlu večeru a pokiaľ máte prichystané suroviny, dať ho dokopy je otázkou pár minút! Tento recept je môj najbežnejší spôsob jeho prípravy. :)

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1/2 ks
1 ks
2 ks
70 g (z konzervy)
70 g (z konzervy)
1 ks (veľká)
podľa chuti
8 PL
250 g
150 g
Marináda:
4 PL
6 ČL
2 ČL
3 ČL
1/2 ČL
1 ČL
podľa chuti
Dressingy:
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Granulát som si uvarila deň vopred v zeleninovom vývare - precízne z neho vymačkáme tekutinu cez utierku a vmasírujeme doň marinádu. Takto odložíme na minimálne 30 minút do chladničky.

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske si zmiešame nadrobno pokrájaný šalát, cibuľu, kápiu, paradajky, kukuricu, fazuľu a čokoľvek iné, čo máme radi. Osolíme a okoreníme čiernym ml. korením podľa chuti.

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici orestujeme na tenko pokrájané šampiňóny s mletou sladkou paprikou, soľou, ml. čiernym korením a korením na burrito. Odstavíme bokom do menšej nádoby.

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zohrejeme si v šťave zo šampiňónov aj náš granulát, ktorý ešte môžeme prípadne dochutiť korením, chilli fliačkami alebo roztlačeným cesnakom na panvici, ak by sa nám chuť nezdala byť dostatočne intenzívna.

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V mikrovlnke, na panvici alebo v trúbe si zohrejeme tortillu. Niekto si ju potiera hummusom, niekto bielym jogurtom, iný zas salsou (moja mama dokonca aj majonézou :D), takže tu sa riadime vlastnými chuťovými bunkami a hlavne sa uistíme, že sú dôkladne ponatierané okraje tortilly aby sme ju neskôr mohli jednoduchšie poskladať a nerozpadávala sa nám. Do stredu si vedľa seba uložíme ryžu a granulát, polejeme dressingom vlastnej voľby, ďalej ukladáme šalátový mix, kyslé uhorky, šampíňóny. Veľmi odporúčam aj guacamole, ak máte možnosť, ja som bohužiaľ nemala avokádo, inak chutí v každom burrite úžasne!

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ viem, ľudia väčsinou zahnú tri okraje a potom burrito zrolujú, ja ešte takto pozahýbam rohy ako pri balení darčekov, aby bolo zabalené so 100% istotou.

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A už nám len ostáva si túto mňamku vychutnať. :) Dobrú chuť!

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Hmmm, pěkná prezentace, postup aj fota. Uznávám, že je to recept vege - vega, změna může chutit aj masožravcovi, proč ne.
lilyre
Ďakujem, vyskúšam Tvoj recept, a rada som postupu balenia tortilly, pretože mne sa akosi nedarí práve balenie placky, rozpadáva sa a náplň je všade, lem nie v placke ...
happybunny
@Haji (24.6.2018 18:07)

haji, ďakujem, práve skeptickí mäsožravci z toho boli plní k prasknutiu, sila strukovín :D
1x haji
happybunny
@Lilyre (26.6.2018 08:59)

to aj mne sa stávali začiatkom také nehody, treba si aj bruskami prstov pri balení pomáhať a zatláčať plnku, ktorá chce utiecť a baliť naozaj veľmi napevno. keď si tortillu nechceš potierať ničím, aspoň tú poslednú stranu, ktorú ideš zahýbať potri hoc aj jogurtom len nech sa "zapečatí" burrito :) ja to tam ešte tak 30 sekúnd pridržím a potom tú stranu prevrátim na spodok a drží ako zlepené :D