Šťavnaté burrito fotorecept
Foto: happybunny
Jedno z mojich najobľúbenejších jedál na cesty alebo na rýchlu večeru a pokiaľ máte prichystané suroviny, dať ho dokopy je otázkou pár minút! Tento Zobraziť celý popisJedno z mojich najobľúbenejších jedál na cesty alebo na rýchlu večeru a pokiaľ máte prichystané suroviny, dať ho dokopy je otázkou pár minút! Tento recept je môj najbežnejší spôsob jeho prípravy. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
70 g (z konzervy) |
|
70 g (z konzervy) |
|
1 ks (veľká) |
|
podľa chuti |
|
8 PL |
|
250 g |
|
150 g |
|
Marináda: | |
4 PL |
|
6 ČL |
|
2 ČL |
|
3 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
Dressingy: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Granulát som si uvarila deň vopred v zeleninovom vývare - precízne z neho vymačkáme tekutinu cez utierku a vmasírujeme doň marinádu. Takto odložíme na minimálne 30 minút do chladničky.
-
2
V miske si zmiešame nadrobno pokrájaný šalát, cibuľu, kápiu, paradajky, kukuricu, fazuľu a čokoľvek iné, čo máme radi. Osolíme a okoreníme čiernym ml. korením podľa chuti.
-
3
Na panvici orestujeme na tenko pokrájané šampiňóny s mletou sladkou paprikou, soľou, ml. čiernym korením a korením na burrito. Odstavíme bokom do menšej nádoby.
-
4
Zohrejeme si v šťave zo šampiňónov aj náš granulát, ktorý ešte môžeme prípadne dochutiť korením, chilli fliačkami alebo roztlačeným cesnakom na panvici, ak by sa nám chuť nezdala byť dostatočne intenzívna.
-
5
V mikrovlnke, na panvici alebo v trúbe si zohrejeme tortillu. Niekto si ju potiera hummusom, niekto bielym jogurtom, iný zas salsou (moja mama dokonca aj majonézou :D), takže tu sa riadime vlastnými chuťovými bunkami a hlavne sa uistíme, že sú dôkladne ponatierané okraje tortilly aby sme ju neskôr mohli jednoduchšie poskladať a nerozpadávala sa nám. Do stredu si vedľa seba uložíme ryžu a granulát, polejeme dressingom vlastnej voľby, ďalej ukladáme šalátový mix, kyslé uhorky, šampíňóny. Veľmi odporúčam aj guacamole, ak máte možnosť, ja som bohužiaľ nemala avokádo, inak chutí v každom burrite úžasne!
-
6
Pokiaľ viem, ľudia väčsinou zahnú tri okraje a potom burrito zrolujú, ja ešte takto pozahýbam rohy ako pri balení darčekov, aby bolo zabalené so 100% istotou.
-
7
A už nám len ostáva si túto mňamku vychutnať. :) Dobrú chuť!
haji, ďakujem, práve skeptickí mäsožravci z toho boli plní k prasknutiu, sila strukovín :D
super, teším sa :)
to aj mne sa stávali začiatkom také nehody, treba si aj bruskami prstov pri balení pomáhať a zatláčať plnku, ktorá chce utiecť a baliť naozaj veľmi napevno. keď si tortillu nechceš potierať ničím, aspoň tú poslednú stranu, ktorú ideš zahýbať potri hoc aj jogurtom len nech sa "zapečatí" burrito :) ja to tam ešte tak 30 sekúnd pridržím a potom tú stranu prevrátim na spodok a drží ako zlepené :D