Šťavnaté burrito fotorecept

happybunny - fotkaHappybunny, 24. júna 2018 18:10
Ďalšie recepty »

Jedno z mojich najobľúbenejších jedál na cesty alebo na rýchlu večeru a pokiaľ máte prichystané suroviny, dať ho dokopy je otázkou pár minút! Tento recept je môj najbežnejší spôsob jeho prípravy. :)

4
porcie
20 min
príprava
5 min
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1/2 ks
1 ks
2 ks
70 g (z konzervy)
70 g (z konzervy)
1 ks (veľká)
podľa chuti
8 PL
250 g
150 g
Marináda:
4 PL
6 ČL
2 ČL
3 ČL
1/2 ČL
1 ČL
podľa chuti
Dressingy:
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Granulát som si uvarila deň vopred v zeleninovom vývare - precízne z neho vymačkáme tekutinu cez utierku a vmasírujeme doň marinádu. Takto odložíme na minimálne 30 minút do chladničky.

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske si zmiešame nadrobno pokrájaný šalát, cibuľu, kápiu, paradajky, kukuricu, fazuľu a čokoľvek iné, čo máme radi. Osolíme a okoreníme čiernym ml. korením podľa chuti.

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici orestujeme na tenko pokrájané šampiňóny s mletou sladkou paprikou, soľou, ml. čiernym korením a korením na burrito. Odstavíme bokom do menšej nádoby.

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zohrejeme si v šťave zo šampiňónov aj náš granulát, ktorý ešte môžeme prípadne dochutiť korením, chilli fliačkami alebo roztlačeným cesnakom na panvici, ak by sa nám chuť nezdala byť dostatočne intenzívna.

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V mikrovlnke, na panvici alebo v trúbe si zohrejeme tortillu. Niekto si ju potiera hummusom, niekto bielym jogurtom, iný zas salsou (moja mama dokonca aj majonézou :D), takže tu sa riadime vlastnými chuťovými bunkami a hlavne sa uistíme, že sú dôkladne ponatierané okraje tortilly aby sme ju neskôr mohli jednoduchšie poskladať a nerozpadávala sa nám. Do stredu si vedľa seba uložíme ryžu a granulát, polejeme dressingom vlastnej voľby, ďalej ukladáme šalátový mix, kyslé uhorky, šampíňóny. Veľmi odporúčam aj guacamole, ak máte možnosť, ja som bohužiaľ nemala avokádo, inak chutí v každom burrite úžasne!

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ viem, ľudia väčsinou zahnú tri okraje a potom burrito zrolujú, ja ešte takto pozahýbam rohy ako pri balení darčekov, aby bolo zabalené so 100% istotou.

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A už nám len ostáva si túto mňamku vychutnať. :) Dobrú chuť!

    Šťavnaté burrito (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist