Bublanina s ovocím a pudingom fotorecept
Foto: Olinecka
Vyskúšať takúto dobrotu sa oplatí, zvládne to aj začiatočník.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
260 g |
|
260 g |
|
200 ml (alebo rozpustené maslo) |
|
200 ml |
|
4 ks |
|
1 bal. |
|
na vysypanie plechu |
|
na vymastenie plechu |
|
Dokončenie: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
štipka |
|
rôzne čerstvé |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie na cesto.
-
2
Vajíčka, cukor vymiešame do penista, striedavo pridávame olej , vlažnú vodu nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom .Plech 40x29 cm vymastíme a vysypeme múkou. Uvaríme puding s cukrom a štipkou soli.
-
3
Ingrediencie na puding, umyté čerešne.
-
4
Umyté čerešne necháme odkvapkať, odkôstkujeme.
-
5
Pripravené cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Poukladáme čerešne, ovocie rôzne.
-
6
Pomocou lyžice nanesieme pozdĺžne uvarený puding, ktorý nemusí byť vychladnutý.
-
7
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút do zlatista. Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom. Dobru chuť.
Diskusia k receptu