Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov fotorecept
Tento dezert je chuťovo tak úžasný, že som sa rozhodla pridať ho sem, aj keď na výzor nie je úplne dokonalý.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na korpus: | |
250 g |
|
60 g rozpustené |
|
3 PL |
|
Na tvarohovú náplň: | |
450 g |
|
350 ml |
|
120 g |
|
z 1 citróna |
|
Na jahodové želé: | |
250 ml |
|
1 a pol bal. |
|
50 ml |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Klasický pekáč s rozmerom 43 x 25 x 8 cm vystelieme papierom na pečenie (môže byť aj jenská misa alebo iná vhodná forma) a rúru rozohrejeme na 180 °C. Praclíky si rozmrvíme valčekom alebo pomelieme na mlynčeku a zmiešame s roztopeným maslom a cukrom. Zmes vysypeme do pekáča, dobre utlačíme a dáme piecť na 10 minút.
-
2
Pripravíme si tvarohovú náplň. Tvaroh vyšľaháme so smotanou, s cukrom a citrónovou kôrou. Hmotu natrieme na vychladnutý korpus a dáme zachladiť.
-
3
Jahody si očistíme a nakrájame na menšie časti. Porozkladáme ich na tvaroh a pripravíme želé.
-
4
Želé si pripravíme podľa návodu na obale a mierne vychladnutým zalejeme jahody.
Ja som túto chuťovku už dlho obzerala a videla som rôzne recepty, napríklad tu je jeden: diethood.com/strawberry-pretzel-dessert/...
No odvážila som sa to spraviť, až keď to vyšlo v Dobrom jedle minulý mesiac.