Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov fotorecept
Foto: imaginarium
Tento dezert je chuťovo tak úžasný, že som sa rozhodla pridať ho sem, aj keď na výzor nie je úplne dokonalý.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na korpus: | |
250 g |
|
60 g rozpustené |
|
3 PL |
|
Na tvarohovú náplň: | |
450 g |
|
350 ml |
|
120 g |
|
z 1 citróna |
|
Na jahodové želé: | |
250 ml |
|
1 a pol bal. |
|
50 ml |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Klasický pekáč s rozmerom 43 x 25 x 8 cm vystelieme papierom na pečenie (môže byť aj jenská misa alebo iná vhodná forma) a rúru rozohrejeme na 180 °C. Praclíky si rozmrvíme valčekom alebo pomelieme na mlynčeku a zmiešame s roztopeným maslom a cukrom. Zmes vysypeme do pekáča, dobre utlačíme a dáme piecť na 10 minút.
-
2
Pripravíme si tvarohovú náplň. Tvaroh vyšľaháme so smotanou, s cukrom a citrónovou kôrou. Hmotu natrieme na vychladnutý korpus a dáme zachladiť.
-
3
Jahody si očistíme a nakrájame na menšie časti. Porozkladáme ich na tvaroh a pripravíme želé.
-
4
Želé si pripravíme podľa návodu na obale a mierne vychladnutým zalejeme jahody.
Ja som túto chuťovku už dlho obzerala a videla som rôzne recepty, napríklad tu je jeden: diethood.com/strawberry-pretzel-dessert/...
No odvážila som sa to spraviť, až keď to vyšlo v Dobrom jedle minulý mesiac.