Vanilkový oblak z pekárničky fotorecept
Foto: ancicka
Zdroj: Domáci pekárny. Ja som si ho prispôsobila pre moju pekárničku ETA Siesta. Fajna. Jemný, nadýchaný.
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
250 ml |
|
50 ml |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
1 ks (postrúhaná) |
|
1/2 bal. |
|
3 ks |
|
Náplň: | |
100 g (alebo Hera) |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
od oka |
|
od oka posekané |
|
Postup
-
1
Suroviny potrebné na cesto dám do pekárničky, zapnem program "Príprava cesta."
-
2
Medzitým si pripravím suroviny na náplň.
-
3
Keď cesto vykysne, vyberiem a vyvaľkám obdĺžnik približne na 20x40 cm. Potriem zmäknutým maslom, na to rozsypem posekané orechy a hrozienka.
-
4
Stočím do rolky a rozrežem na polovicu.
-
5
Rozrezanou časťou vložím naspäť do pekárničky, zatvorím ju a nechám 30 min. kysnúť.
-
6
Po 30 minutách zapnem program pečenie a pečiem 30-35 min.
-
7
Potom pekárničku vypnem a koláč nechám ešte asi 10 min. v nej a potom koláč vyberiem.
-
8
Na mriežke ho nechám vychladnuť.
Počas pečenia to miešadlo naspodu asi netreba a vopred ho treba vybrať. Ale počas miesenia a kysnutia určite áno.
Môže to byť fajné, ukladám do KK. Ďakujem, že si sa s nami podelila o skvelý recept.
Dakujem za pochvalu.Ja som pekárničku roky odmietala.Kámoška ju mala predo mnou asi 2 roky a ona si na jej nevedela prísť na chuť.
Túto pekárničku som dostala ako darček od manžela a to preto,že si objednal regionalný denník,ktorý si kupoval a pri tom bolo ako darček pekárnička..Ked som ju už mala,tak som si povedala,že ju nenechám ležať prachom a tak ju veľmi často využívam hlavne na miesenie,napr v sobotu na parenú knedlu...Ver,že je to veľká pomoc. Dám do pekárničky suroviny,zapnem príprava cesta a nestarám sa dalej ,až kým cesto nevykysne.
No a ked už ju mám,tak občas skúšam.Nevravím,že sa mi všetko podarilo,ale,ked sa podarí a je to fajné,tak to dám vedieť aj iným,lebo viem,že nie každý kto má pekárničku,tak ju aj používa,ako moja kamoška.Ja mám v mojích receptoch aj pár sladkých koláčov,čo netreba vyberať a sú fajné.
varecha.pravda.sk/recepty/zltkovy-kolac-s-hrozienkami-z-d...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/zltkovy-kolac-s-hrozienkami-z-d...
varecha.pravda.sk/recepty/vonavy-skoricovy-kolac-z-pekarn...
varecha.pravda.sk/recepty/jablkovy-kolac-s-pekarnicky-fot...
varecha.pravda.sk/recepty/zltkovy-kolac-s-hrozienkami-z-d...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/zltkovy-kolac-s-hrozienkami-z-d...
varecha.pravda.sk/recepty/mazanec-z-pekarnicky-s-celozrnn...
varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovy-bochnik-na-ranajky-f...
a ver mi,že nieje to zbytočnosť,aspň pre mňa,čím som staršia tým si uľahčujem prácu,ked môžem.Ver,že v rukách nevymiesiš tak ,ako ti vymiesí pekárnička.
Pozdravujem a dakujem dievčatá za milé komentáre.
áno ,neboj sa.Väčšinou RCP je na 1/2 kg múky.
Dakujem!