Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera
Rýchle, chutné a ešte k tomu aj zdravé. Recept je podľa Ferran Adrià.
Kuracie tortilly Musakhan
Originál tohto receptu pochádza z Palestíny, kde sa pripravuje celé kura. Ja vám ponúkam zjednodušenú verziu zo Sýrie, kde sa používajú trhané kuracie prsia....
Rezeň z bravčovej pečene
Chcel som vyskúšať niečo nové s bravčovou pečienkou, ale tak, aby...
Luxusné fašírky
Predlohu na tento recept som mal recept - Loštické řízky od @Remcula. Týmto spomínam na jej...
Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom
Veľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave....
Zemiaky na paprike s kuracinou
Ak dočítate môj recept, určite väčšina so šomraním skonštatuje, veď je to variant obyčajného zemiakového paprikáša (po starokošicky „paprikáškrumpli“)!...
Jemné tvarohové vareniky
V Rusku ich volajú ešte „lenivé vareniky“, vzhľadovo pripomínajú noky ale je to obdoba pravých varenikov, ktoré sú podobné slovenským pirohom, len tieto sa nemusia lepiť :)...
Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...
Bravčová pečeň podľa Fishing & Hunting
Tento recept som videl v relácii Fishing & Hunting - spomínali síce pečeň z diviaka,...
Opekaná zelenina s kuracím mäsom a rezancami
Marináda: Zmiešame mletú papriku, čierne korenie, tymian, majorán, kurkumu, škoricu, rascu....
Zemiaky zapečené s mletou teľacinou
Vyše polroka som „laboroval“ so svojou infikovanou nohou a tak mal dostatok času na potulky so svákom Google-om...
Chlebové placky s medvedím cesnakom a so syrom
Pomaly začína sezóna medvedieho cesnaku, ktorý mám veľmi rada. Chcem sa s vami podeliť o...
Zelerové placky
Na hrubšom strúhadle si postrúhame očistený zeler (mal vyše 1 kg). Potom postrúhame...
Thajské kura s kokosovým mliekom
Nakrájame kuracie prsia na rezance a obalíme v Solamyle. Opražíme na rozpálenom oleji a premiešame...
Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom
Na jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená....
Doma sušené mäso
Veľmi nám chutí sušené mäso. Tak sme si ho začali robiť doma. Ak by ste...
Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami
Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup...
Naša veľkonočná plnka s ryžou
Toto jedlo milujeme všetci a tešíme sa naň celý rok. U nás sa čo si pamätám - robila veľkonočná plnka vždy s ryžou....
Risotto so sterilizovanými hubami podľa mňa
O tom, že talianske rizotá sú vďaka svojej chuti a pestrosti slávne na celom svete niet pochýb. Ale ani naše slovenské, čo sa týka chuti, v ničom nezaostáva....
Kapustová polievka so scirankou k MDŽ
Tradícia štedrovečernej kapustnice v prvý deň vianočných sviatkov je na Slovensku neodškriepiteľná. Dokonca povýšená nad zákon. Ale prečo by si našinec nemohol na polievke z kyslej kapusty pochutiť aj v priebehu roka....
Skladané zemiaky à la Hujer
Plním želanie „kuchára“ a pridávam sem jeho recept na skladané zemiaky.
Stroganov
Pre zachovanie receptu používam v tomto recepte hovädzie mäso. Ak si chcem recept urýchliť, použijem bravčové....
Zemiakové placky so salámou
Mala som v chladničke zvyšných pár koliesok salámy klasik Dulano. Zomlela som ich na mlynčeku a...
Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...
Casarecce s prosciuttom a rukolou
Obdobné recepty tu samozrejme sú... Tak pre inšpiráciu dávam aj môj....
Ázijské variácie s ryžovým papierom
Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto...
Hovädzie líčka na víne
Dostali sa ku mne hovädzie líčka a toto je naozaj jednoduchý aj keď časovo zdĺhavý recept...
Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou
Milujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a...
Krémová polievka z červenej šošovice (Mercimek çorbası)
Veľmi jednoduchá polievka, rýchla a naozaj len z mála surovín....
Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke
Tento recept som dávnejšie našla na nete, no ale to by som nebola ja, keby som ho neupravila....
Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom
Roštenka z keramického grilu - šťavnatá, krehká, úžasná. Plná chuť mäsa a podtón dobrého...
Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou
Pappardelle: Do múky urobíme priehlbinu a rozbijeme dve vajíčka. Premiešavame rukou, kým hmota nezačne jemne hrudkovatieť....
Kuracie prsia s ryžovými rezancami
Po dlhej dobe som vytiahla môj wok, aby som vyskúšala nový recept. Robila som ho...