Bryndzový osúch s kôprom
Po všetkých dobrotách s ovocím, ktoré teraz ponúka záhradka som prešla na slanú chuťovku s bryndzou...
Rýchle lístkové cesto
Cez víkend som potrebovala domáce lístkové cesto, piekla som kombinovanú tortu, tak som vyrobila rýchle...
Celer na tymiánu s vůní kokosu
Recept mi padl do oka na nějakém slovenském webu. Kdo tohle vymyslel, zlatou vařečku by...
Žampiony Wellington
Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřísáhlý masožravec...
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Sedmohradské Mititei - valčeky z mletého mäsa
Ide o tradičný sedmohradský recept z viacerých druhov mletého mäsa, zvyčajne hovädzieho a jahňacieho mäsa, ...
Taštičky z chlebového cesta so smotanou plnené mangoldom a fetou
Spravila som chlebové cesto so smotanou a naplnila som ho mangoldom a fetou, výborné za tepla...
Špukové chrumkavé slimáky
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...
Šalát z pečeného cíceru
Cícer sa u nás v kuchyni len zabeháva a pritom je to veľmi stará, vynikajúca a...
Kabak mücver
Kabak mücver sú turecké placky z cukety, mäty piepornej, petržlenovej vňate, , kôpru,...
Posúch s dubákmi, cherry paradajkami, parmezánom a so smotanou
Dostali sme chuť na dobrý a sýty posúch.
Falošné oškvarkové pagáče
Vyzerajú a chutia skoro ako tie pravé. U nás doma nikto neveril, že som tam...
V rúre pečené morčacie fašírky s tvarohovo-zemiakovými guľkami
Niekde som už podobné guľky videla, ale neviem si spomenúť, kde... zvolila som ich ako...
Smotanovo-syrové lístkové pagáčiky k vínu
Môj priateľ ma poprosil o pagáče k vínu, spravila som mu tieto vynikajúce lístkové pagáče s...
Pizza rožky vegan
Pripravíme si kvások z teplej vody, droždia a cukru a necháme ho odstáť na približne 20...
Pikantné mäsové roládky
Inšpirácia z knihy Európska kuchárka, pôvodný recept s arašidami pochádza z Luxemburska. Pripravila som...
Slaný orechový slimák
Cevizli salyangoz... ;-) "Orechy" ako plnka, sa dajú použit nielen na sladko :-) ale i na...
Šalát z tuniaka a z jemnej jarnej zeleniny
Tuniak je úžasná a zdravá ryba, s kvalitným lahodným jemným šťavnatým mäsom, hojne využívaná v...
Pikantná tuniaková nátierka
Nátierky robievam často, máme ich radi a keď má človek menej času, ako ja dnes,...
Domáca pečená papriková kuracia šunka
Na nete som našla viac verzií prípravy domácej kuracej šunky, vybrala som túto variantu na...
Cuketa s kukuřicí na jarních cibulkách a bílém víně
Sezona cuket a s ní i nové recepty
Pizza buchtičky
Kečup, horčicu, sójovú omáčku, pretlak, curry korenie a bazalku zohrejeme na ohni a...
Jednoduchá sardinková nátierka
V detstve nám túto nátierku často robila moja dobrá mama, len z troch ingrediencií a toto...
Bramborové koule s květákem v osmažené strouhance
Variabilni, dobré, jednoduché jídlo
Plnka s mrkvovou a reďkovkovou vňaťou
Mrkvovú vňať zatiaľ u nás konzumoval len náš domáci ušatý miláčik. Nakoľko to väčšinou nestíha všetko...
Plnené slané člníky
Kedže sa tvarom podobaju najviac na jeden malý čln, tak som ich pomenovala podľa toho :-)) Sú...
Potápačské slané tyčinky s parmezánom
Tento recept bol uverejnený na No. Salty 3. mája 2013, sú to slané tyčinky bez...
Obložený pohánkový koláč
Takisto kysnuté cesto z čisto pohánkovej múky, v slanej verzii, bryndzovo-cesnaková plnka. Cuketa, rajčiny a údená...
Syrová misa
Obložená misa pre milovníčky a milovníkov syrov. Toto nepovažujte za recept, ale skôr za inšpiráciu...
Šalát z baby špenátu, vajec, bakoňskej slaniny, cherry paradajok a červenej cibule
Zostalo mi niekoľko kvalitných surovín z Veľkonočných sviatkov, tak som sa rozhodla pre veľmi chutný šalát...
Uhorka pre tých, čo majú radi ostré jedlá
Mala som návštevu ktorá obľubuje veľmi ostré. Tak som pripravila takéto pohostenie samozrejme okrem iného.