Cícerové lokše
Cícer je nesmierne variabilná strukovina. Je vhodný nielen na polievku, kašu, alebo hummus...
Chilli zapekaná tortilla
Vždy mi po robení burrita zostane zopár tortíl, tak ich takto zapekám so strukovinami a syrom,...
Cuketové tyčinky
Tak ako som sľúbila, že ešte mám recepty na cuketu pridávam jeden tiež vynikajúci na slané...
Pečená tekvica s tuniakovým šalátom
Sezóna tekvíc je v plnom prúde a nám už dozrieva aj hokaido. Toto je jeden z...
Špekáčiky nakladané vo svetlom pive
Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený...
Kapusta s vajíčkom
Povodne som chcel tento vytvor pridat k existujucemu receptu, https://varecha. pravda. sk/recepty/dusena-kapusta-s-vajickom/36858-recept. html ale sa nedalo, ...
Tortilla de patatas - zemiaková placka po španielsky
Tortilla de patatas neodlučiteľne patrí k Španielsku. Na obed alebo na večeru, na raňajky medzi...
Zemiakové placky s kačacou pečienkou
Je placka, na ktorú sa nedá dlho pozerať. Človek sa do nej pustí, aj...
Bryndzovo-slaninková palacinka s plnenou paradajkou
Najskôr vymiešame slané palacinkové cesto a necháme ho pol hodiny odstáť. Na roztopenom masle urobíme palacinku.
Šťavnaté burrito
Jedno z mojich najobľúbenejších jedál na cesty alebo na rýchlu večeru a pokiaľ máte prichystané suroviny, ...
Slaná torta k 25 narodeninám pre vnuka
Vnúčik mal krásnych 25 rokov a keďže sme mali pred týždňom svadbu a zákuskov bolo až až...
Pizzovníky
Perfektné, rýchle a bez kysnutia :) ... Na rodinné oslavy či na nejakú párty super...
Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre
Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď...
Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami
Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, ...
Kabáč s kyslou kapustou a slaninou
Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota...
Krumpľovníky od babky
Je to niečo medzi haruľou a posúchom. No odporúčam robiť z viacerých dávok, lebo bude...
Nakladané olomoucké tvarôžky
Recept som objavil na internete a ihneď vyskúšal. Príjemne prekvapil. Je to výborná ale zároveň...
Kysnuté prudko návykové tyčinky
Na dnešný pohodový, aj keď trochu upršaný, ale teplý večer k vínku, som upiekla...
Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom
Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, ...
Pečené gaštany
Nevhodný termín na Slovensku, ale u nás je už jeseň. Kúpil som gaštany, ale...
Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou
Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým...
Pizzové koláčiky
Tento recept na pizzové, jogurtové, mäkučké pečené koláčiky si obľúbite preto, lebo ich...
Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou
Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať...
Vajíčkovo-syrová nátierka
Výborná nátierka. Teraz na jar s pažítkou alebo medvedím cesnakom.
Nivové vlnky
Ešte jeden recept z nedeľňajšej oslavy. Alebo skôr návod ako vyrobiť z lístkového cesta zasa niečo...
Chrumkavé žemle
Po nedeli chýba doma len pečivo, tak prečo si ho neupiecť? Chutné žemle z kysnutého cesta,...
Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra
Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.
Zdravšie syrovo-zemiakové čipsy k filmu
Kúpili sme príliš tvrdý údený ovčí syr, tak som ho takto využila. A vznikli z...
Hummus - cícerová nátierka za 10 minút
Veľa krát nemám dosť času, aby som čakala, kým sa cícer namočí - uvarí -...
Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami
K stolu, aj do prírody! Pre gazdiniaka, no týmto variantom „obloženého chlebíka“ sa zavďačíte...
Kváskové zapletanky
Ďalší skvelý recept z blogu od Naty. Cesto je geniálne a chuť famózna. Biele pečivko...
Zelerovo-ananásový šalát
Tento šalát je rýchly na pripravu a hodí sa na rôzne príležitosti.
Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača
Veľmi chutné pečivo z kysnutého cesta. Kombinácia póru a bryndze je výborná :-)