Pizzový koláč fotorecept

sonulienka - fotkaSonulienka, 11. septembra 2018 13:29
Ďalšie recepty »

Vyskúšajte tento pizzový koláč.

90 min
príprava

Suroviny

600 g
42 g
2 ks
1 PL
1 ČL
300 ml
50 g rozpustené
Náplň:
300 g
250 g
120 g
100 g

Postup prípravy

  1. 1

    Tu sú suroviny, ale pozor, pizzový koláč som robila len z polovice pripraveného cesta. Druhú polovicu cesta som použila na makovo-jablkový koláč - recept napíšem nasledovne. Ale ak by ste chceli dva pizzové koláče, tak cesta je akurát, len náplň musíte urobiť dvojnásobnú.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si zarobíme kvások. Ohrejem si trocha mlieka pridám 1 PL cukru a 42 g droždia rozmiešam a nechám kvások pracovať.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď mám kvások hotový zhruba za 10 minút pridám múku, ktorú som si rozmiešala so soľou.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mlieko si trochu zohrejem, maslo rozpustím a zamiešam do mlieka a tiež zamiešam aj žĺtky.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vylejem do nádoby ku kvásku a múky začnem miesiť cesto. Ako vidíte strojom, ale môžete aj ručne.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Miesim asi tak 10 minút, po vymiesení cesto preložím a nechám jednu hodinu kysnúť. Tu už mám cesto nakysnuté.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto si preložím na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelím. Na tento koláč potrebujem asi polovicu cesta. Nakrájam tri kusy asi 10 cm široké.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Druhú polovicu cesta si zatiaľ odložím bokom. Jeden kus cesta si rozvaľkám do kruhu presne na šírku plechu na ktorý som si dala papier na pečenie.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pokiaľ nám ale cesto kyslo som si nakrájala na drobno moravské mäso a oravskú slaninu a rozrobila omáčku, ktorou som potierala cesto. Do paradajkovej pasty som pridala čili omáčku a pretlačený cesnak. Cesnaku si dajte podľa vlastnej chuti a taktiež aj čili ak chcete dajte, ak nie, nemusíte. Mozzarellu som tiež nakrájala na drobno a syr na jemno nastrúhala.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rozvaľkané cesto som natrela rozrobenou paradajkovou omáčkou.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridala pokrájané moravské mäso a oravskú slaninu.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Nasledovne syr a tu som trochu urobila chybu dala som len mozzarellu a mala som pridať aj trochu nastrúhaného syra. Tak si môžete urobiť tak a prečo? Uvidíte výsledok.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Tento postup som zopakovala ešte raz. Rozvaľkala druhé cesto, položila na prvé a navrstvila všetko tak ako na prvé. Rozvaľkala tretie a položila na vrch. Do stredu som si položila hrnček alebo môžete pohárik čo chcete. Rozkrojíte 4 x okolo hrnčeka.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Ďalej rozkrojíte, aby ste mali 8 častí.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    No a na koniec rozkrojíte, aby ste mali 16 častí.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Teraz každý jeden rozkrojený kus dvakrát zatočte. Potrite rozpusteným maslom.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Posypte syrom a tu tak, ako som už písala, som zabudla dať keď som plnila nastrúhaný syr, tak som ho všetok dala na vrch. Piekla som na 200 °C v teplovzdušnej rúre, ale presne čas neviem zhruba asi 30-40 minút, skúšala som špajdľou, lebo som sa už začala venovať druhej polovici cesta. Tak si každá sledujte, svoju rúru si poznáte, pečte do ružova a skúšajte špajdľou, či je upečený.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Tak vidíte ako to dopadlo chutný síce bol ale na oko nič moc. Tu už je koláčik upečený.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Keď je v celku tak pre syr ani nie je vidno, že bol zatáčaný ale v reze je to trochu vidieť.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Ak Vás zaujal vyskúšajte a ešte jednu radu. Ja som to videla, že to plnili nastrúhanými párkami, ale keďže tie párky veľmi nemusíme, tak som to skúsila tým moravským mäsom a oravskou slaninou plniť. No ale je na Vás ako si spravíte a čím naplníte.

    Pizzový koláč (fotorecept) - obrázok 20
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist