Pizzový koláč fotorecept
Foto: sonulienka
Vyskúšajte tento pizzový koláč.
príprava
Postup
-
1
Tu sú suroviny, ale pozor, pizzový koláč som robila len z polovice pripraveného cesta. Druhú polovicu cesta som použila na makovo-jablkový koláč - recept napíšem nasledovne. Ale ak by ste chceli dva pizzové koláče, tak cesta je akurát, len náplň musíte urobiť dvojnásobnú.
-
2
Najprv si zarobíme kvások. Ohrejem si trocha mlieka pridám 1 PL cukru a 42 g droždia rozmiešam a nechám kvások pracovať.
-
3
Keď mám kvások hotový zhruba za 10 minút pridám múku, ktorú som si rozmiešala so soľou.
-
4
Mlieko si trochu zohrejem, maslo rozpustím a zamiešam do mlieka a tiež zamiešam aj žĺtky.
-
5
Vylejem do nádoby ku kvásku a múky začnem miesiť cesto. Ako vidíte strojom, ale môžete aj ručne.
-
6
Miesim asi tak 10 minút, po vymiesení cesto preložím a nechám jednu hodinu kysnúť. Tu už mám cesto nakysnuté.
-
7
Cesto si preložím na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelím. Na tento koláč potrebujem asi polovicu cesta. Nakrájam tri kusy asi 10 cm široké.
-
8
Druhú polovicu cesta si zatiaľ odložím bokom. Jeden kus cesta si rozvaľkám do kruhu presne na šírku plechu na ktorý som si dala papier na pečenie.
-
9
Pokiaľ nám ale cesto kyslo som si nakrájala na drobno moravské mäso a oravskú slaninu a rozrobila omáčku, ktorou som potierala cesto. Do paradajkovej pasty som pridala čili omáčku a pretlačený cesnak. Cesnaku si dajte podľa vlastnej chuti a taktiež aj čili ak chcete dajte, ak nie, nemusíte. Mozzarellu som tiež nakrájala na drobno a syr na jemno nastrúhala.
-
10
Rozvaľkané cesto som natrela rozrobenou paradajkovou omáčkou.
-
11
Pridala pokrájané moravské mäso a oravskú slaninu.
-
12
Nasledovne syr a tu som trochu urobila chybu dala som len mozzarellu a mala som pridať aj trochu nastrúhaného syra. Tak si môžete urobiť tak a prečo? Uvidíte výsledok.
-
13
Tento postup som zopakovala ešte raz. Rozvaľkala druhé cesto, položila na prvé a navrstvila všetko tak ako na prvé. Rozvaľkala tretie a položila na vrch. Do stredu som si položila hrnček alebo môžete pohárik čo chcete. Rozkrojíte 4 x okolo hrnčeka.
-
14
Ďalej rozkrojíte, aby ste mali 8 častí.
-
15
No a na koniec rozkrojíte, aby ste mali 16 častí.
-
16
Teraz každý jeden rozkrojený kus dvakrát zatočte. Potrite rozpusteným maslom.
-
17
Posypte syrom a tu tak, ako som už písala, som zabudla dať keď som plnila nastrúhaný syr, tak som ho všetok dala na vrch. Piekla som na 200 °C v teplovzdušnej rúre, ale presne čas neviem zhruba asi 30-40 minút, skúšala som špajdľou, lebo som sa už začala venovať druhej polovici cesta. Tak si každá sledujte, svoju rúru si poznáte, pečte do ružova a skúšajte špajdľou, či je upečený.
-
18
Tak vidíte ako to dopadlo chutný síce bol ale na oko nič moc. Tu už je koláčik upečený.
-
19
Keď je v celku tak pre syr ani nie je vidno, že bol zatáčaný ale v reze je to trochu vidieť.
-
20
Ak Vás zaujal vyskúšajte a ešte jednu radu. Ja som to videla, že to plnili nastrúhanými párkami, ale keďže tie párky veľmi nemusíme, tak som to skúsila tým moravským mäsom a oravskou slaninou plniť. No ale je na Vás ako si spravíte a čím naplníte.
Diskusia k receptu