Čerenčianske raňajkové bagetky fotorecept
Foto: maleslniecko
Občas máme chuť si pripraviť na raňajky niečo špeciálne a netradičné. Ak máte doma staršie bagetky a čo-to nájdeme aj v chladničke, je tento Zobraziť celý popisObčas máme chuť si pripraviť na raňajky niečo špeciálne a netradičné. Ak máte doma staršie bagetky a čo-to nájdeme aj v chladničke, je tento recept zaujímavým spestrením rána a patrí do kategórie čo dom dal :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z malých svetlých bagetiek odkrojíme vrchnú časť a vydlabeme striedku rukami alebo lyžičkou.
-
2
Maslovačkou potrieme bagetky olivovým olejom. Zvnútra a aj po okrajoch.
-
3
Následne vložíme do bagetiek odkrojený plátok údeného plátkového syra.
-
4
Na syr vložíme odkrojený plátok šunky.
-
5
Na šunku naukladáme rozkrojené cherry paradajky a na pásiky nakrájanú kapiu.
-
6
Do misky si rozbijeme dve celé vajcia. Jemne narušíme žĺtko, ale nehabarkujeme. Lyžičkou vyberáme do bagetiek časti žĺtka, kľudne aj s bielkom. Okoreníme, osolíme, pridáme kúsky sušenej chilli papričky.
-
7
Pridáme opäť plátok šunky a na kúsky nakrájané plátky údeného syra.
-
8
Na bagetky lyžičkou nalejeme zvyšok vajíčok, teda bielka, ktoré ostalo v miske. Ozdobíme kúskami kapie.
-
9
Bagetky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
10
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. Prajeme dobrú chuť. :-)
Sama si to urobím, upečiem,a ešte si s tým budem aj mrviť v postieľke??? To si radšej dám na večeru a miesto kápie si tam dám cesnak. :D