Rezance nielen pre unaveného kuchára
Keď som sa okolo roku 1970 mojeho, vtedy trojročného syna opýtal, Bobčo, čo budeš...
Marinovaný losos po domácku
Máte rádi lososa? Já se přiznám, že je to jediná ryba, kterou nemusím tepelně upravenou,...
Polievka s aljašskou treskou
Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To...
Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát
Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197....
Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou
Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme...
Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...
Pečené zemiaky
Teraz si poviete, no pečené zemiaky sem dáva, ako keby sme ich nevedeli upiecť...
Cviklová nátierka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, ...
Kuracia avokádovo-citrónová polievka
Táto polievka je jednoduchá a osviežujúca. Prvýkrát som ju vyskúšal v Mexiku a od vtedy ju...
Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou
V obchode som „narazil“ na menej ako „šesťtýždňovú“ jemnú zelenú fazuľku a ponuku troch druhov pablano paprík...
Cvetajevovej jablkový koláč
Tento výborný jablkový koláč je spojený s menom slávnej ruskej poetky Maríny Cvetajevovej. Presný pôvod tohto...
Polievka z lievika
Recept som objavil v zošite s receptami, už ani neviem odkiaľ som ho získal, tak...
Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko...
Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....
Škoricové rolky
Pridávam aj niečo sladké, ochladilo sa nám a k čajíku ako stvorené. A tá vôňa...
Fazuľkový prívarok à la lady Ann
Veľmi rád siahnem po rcp s vôňou spomienok na moju babičku lady Ann. Na dvore „šéfovala”...
Bezlepkové kapustníky
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom...
Karamelová torta k 33. narodeninám
Narodeninovú tortu som upiekla jednému členovi našej rodiny. Priemer formy je 22 cm.
Podplamenník podľa mňa
Keďže na jarmoku nevedeli koľko majú pýtať za kúsok podplamennika, tak som si upiekla svoj podľa...
Vreckové sendviče
Chcela som skúsiť niečo nové, super vhodné na výlety, večeru alebo desiatu do školy či...
Slané tyčinky z lístkového cesta
Slaného nikdy nie je dosť. A toto je jednoduché, rýchle a zvládne to každý.
Raňajkové reďkovky s údenou parenicou
Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...
Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...
Rizoto z kuracieho perkeltu
Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička...
Maďarský guláš so žemľovou knedľou
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.
Vajíčka v očistci – shakshuka
… alias v „purgatóriu“ (Eggs in Purgatory); tak k tomuto poetickému prekladu som dospel pri bádaní využitia...
Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom
Neskutočne rýchly jablkový koláč, ktorý naozaj poteší.
Kyjevské kotlety
Je to veľmi staré a populárne jedlo v Rusku a pochádza ešte z čias Alžbety I (18....