Kuracia pečeň s jablkami a kurkumou fotorecept

sracz - fotkaSracz, 22. júla 2019 8:17
Ďalšie recepty »
Kuracia pečeň s jablkami a kurkumou (fotorecept)Foto: sracz

Kombináciu čerstvo mletého čierneho korenia a kurkumy som si Vám dovolil odporúčať už zopár razy. Teraz som ju použil pri restovaní kuracej pečene a neľutujem! Kurkuma má vynikajúce protizápalové účinky a je preukázateľne antioxidant. Podporuje kognitívne funkcie mozgu, hlavne u skôr narodených ľudí. Ja s „mojou“ ho používame denne pred raňajkami, na ½ zrelého avokáda, ktorú jemne posypeme soľou, čerstvo mletým čiernym korením, alebo korením 4 farieb. Veru pochutili sme si!

4-6
porcie
15 min
príprava
20-25 min
tepelná úprava

Suroviny

2-3 PL
200-250 g väčšia
2-3 ks tvrdšie
podľa chuti
500-600 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby (alebo chlieb)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Šalotky som pokrájal na „mesiačiky” a opiekol ich do sklovita na olivovom oleji, ktorým som tentoraz nahradil opečené kúsky slaniny aj s výpekom. Olúpané a jadrincov zbavené jablká som nakrájal na 7÷8 mm hrubé plátky,

    Kuracia pečeň s jablkami a kurkumou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridal ich k jemne orestovanej šalotke, posypal mletou škoricou a po premiešaní zo 5´ orestoval, ale len tak, aby sa „ohriali, napili a pripravili” na ďalší technologický krôčik,

    Kuracia pečeň s jablkami a kurkumou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    kedy som k nim pridal umyté, dočistené pečene, marinované v plnotučnej liptovskej horčici a cez noc uložené v chladničke. Ich povrch som posypal čerstvo mletým korením štyroch farieb, mletou sladkou paprikou a kurkumou. Po premiešaní som ich 4´ orestoval na jednej strane a po opätovnom premiešaní ďalšie 4´ aj na druhej strane, kedy sa z nich vytratila vyzrážaná krv; teraz som orestovanú pečeň jemne osolil a za horúca

    Kuracia pečeň s jablkami a kurkumou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    servíroval na predohriate taniere. Jedli sme ju s doma pečenou francúzskou bagetkou, ale výbore chutí aj s domácim chlebíkom! Na jemne opečených hriankach je možné takto pripravenú pečeň, s postrúhaným údeným oštiepkom, alebo parmezánom, podávať ako predjedlo, či s ryžou alebo zemiakovou kašou ako hlavné jedlo!

    Kuracia pečeň s jablkami a kurkumou (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist