Marhuľové rezy s kokosovou penou fotorecept
Foto: olinecka
Je obdobie plné rôzneho ovocia, dnes som upiekla tieto nenáročné rezy.
príprava
na 180/150 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
360 g |
|
200 ml (izbovej teploty) |
|
130 g |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
z 1/2 citróna |
|
150 g (alebo Hera) |
|
Kokosová pena: | |
6 ks |
|
180 g |
|
100 g |
|
štipka |
|
Na vymastenie plechu: | |
|
|
Na vysypanie plechu: | |
|
|
Okrem toho: | |
podľa potreby (kompót alebo čerstvé) |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na cesto.
-
2
Ingrediencie na kokosovú penu.
-
3
Zmäknuté maslo, vanilínový a práškový cukor vymiešame do penista. Postupne pridávame po jednom žĺtku, prilejeme mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a postrúhanú citrónovú kôru. Premiešame, cesto rozotrieme na plech 30x40 cm vymastený maslom a vysypaný múkou. Poukladáme čerstvé alebo odkvapkané kompótové marhule rozpolenou stranou nahor. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20 minút.
-
4
Počas pečenia pripravme kokosovú penu. Nad parou vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme cukor, štipku soli. Do snehu vmiešame varechou kokos, nemiešame dlho. Penu rovnomerne rozotrieme na predpečené cesto a ďalej pečieme - vlastne sušíme - na 150 stupňov do zlatista asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť, dobrú chuť.
Ďakujem idem opraviť , bežím.Krasnu nedeľu.
Autorka receptu do surovín doplnila maslo. Ďakujeme za upozornenie.