Marhuľový zákusok
Marhuľový zákusok

Marhuľové rezy s kokosovou penou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 13. júla 2019
Marhuľové rezy s kokosovou penou (fotorecept)
Foto: olinecka

Je obdobie plné rôzneho ovocia, dnes som upiekla tieto nenáročné rezy.

30 minút
príprava
50 minút
na 180/150 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
360 g
200 ml (izbovej teploty)
130 g
1 bal.
1/2 bal.
z 1/2 citróna
150 g (alebo Hera)
Kokosová pena:
6 ks
180 g
100 g
štipka
Na vymastenie plechu:
Na vysypanie plechu:
Okrem toho:
podľa potreby (kompót alebo čerstvé)




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na cesto.

    Marhuľové rezy s kokosovou penou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ingrediencie na kokosovú penu.

    Marhuľové rezy s kokosovou penou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmäknuté maslo, vanilínový a práškový cukor vymiešame do penista. Postupne pridávame po jednom žĺtku, prilejeme mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a postrúhanú citrónovú kôru. Premiešame, cesto rozotrieme na plech 30x40 cm vymastený maslom a vysypaný múkou. Poukladáme čerstvé alebo odkvapkané kompótové marhule rozpolenou stranou nahor. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20 minút.

    Marhuľové rezy s kokosovou penou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas pečenia pripravme kokosovú penu. Nad parou vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme cukor, štipku soli. Do snehu vmiešame varechou kokos, nemiešame dlho. Penu rovnomerne rozotrieme na predpečené cesto a ďalej pečieme - vlastne sušíme - na 150 stupňov do zlatista asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť, dobrú chuť.

    Marhuľové rezy s kokosovou penou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík i fota. Po cestě vypadlo v rozpise ze surovin na cesto maslo, potvorka. Ke kafíčku by se mi tvoje marhulové rezy hodily, musí být výborné, milá @Olinecka. Přeji krásný podvečer!
aroooo
krásne a určite chutné rezy z aktuálnych surovín - ovocia na toto obdobie. Pre mňa stále lepšie ako nejaké krémové,šľahačkové, už sú v kk.
myalab
Robievam podobny recept len bielka neslaham nad parou. Je to nutne, kedze sa to este pecie? Vdaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia