Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Vrstvené rezy fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 17. júla 2019
Vrstvené rezy (fotorecept)
Foto: Stanci11

Cez víkend som sa vybrala na návštevu Kysúc a rodičov - samozrejme niečo dobré trebalo vymyslieť. Zákusok je to čiastočne pečený, čiastočne vrstvený s Zobraziť celý popisCez víkend som sa vybrala na návštevu Kysúc a rodičov - samozrejme niečo dobré trebalo vymyslieť. Zákusok je to čiastočne pečený, čiastočne vrstvený s tým, že vrstvy tuhnú v chlade ;) Také kombo. Našla som ho na instagrame od @mystoryofcooking a urobila som len malé zmeny. Čo ma prekvapilo - brat, ktorý nemá rád orechové koláče a plnky ho chválil, a to je už čo povedať ;)

80 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
50 ml teplá
35 g
35 g pomleté
2 PL
2 PL
1/2 bal.
Vanilkový krém:
1 bal.
400 ml
150 g
Čokoládový krém:
1 bal.
300 ml
2 PL
4 PL
Smotanový krém:
1 bal.
100 g




Postup

  1. 1

    Upečenie korpusu je v podstate "brnkačka". Oddelila som žĺtky a bielky. Žĺtky som vyšľahala s vodou a kokosovým cukrom. Bielky som ušľahala so štipkou soli do tuha. A nakoniec vedľa v miske som si nachystala sypké suroviny.

    Vrstvené rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najskôr som zmiešala žĺtkovú zmes a sypké suroviny.

    Vrstvené rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posledné som jemne vmiešala bielky.

    Vrstvené rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Preliala som pomerné riedke cesto do formy na pečenie - jemne vytretá maslom a vysypaná kokosom (cca 35x21 cm). Piekla som asi 10 minút na 180 stupňoch. Vybrala som po špajdľovom teste a keď sa cesto odliepalo od krajov formy. Nechala som vychladnúť.

    Vrstvené rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vanilkový krém: Klasicky som si zo Zlatého klasu uvarila puding, osladila lyžicou medu (nemusí byť) a nechala schladnúť.

    Vrstvené rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som do pudingu zašľahala tvaroh a zmes roztrela na korpus - šup do chladu.

    Vrstvené rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Čokoládový krém: Vyšľahala som puding Ollé za studena s mliekom, a následne som primiešala 4 PL chrumkavého arašidového masla (ale toto môže byť podľa ľubovôle - jemné/chrumkavé a typ orechov akýkoľvek ;) ).

    Vrstvené rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zmes som roztrela na vanilkovú vrstvu a zase šupla do chladničky.

    Vrstvené rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Smotanová vrstva: Šľahačku som vyšľahala s tvarohom a rovno natrela na čoko krém. Nijako som neochucovala - bolo to s tým tvarohom príjemne svieže.

    Vrstvené rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Povrch som posypala kakaom a celý koláčik som nechala stuhnúť do druhého dňa.

    Vrstvené rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cesto je chuťovo skvelé a páči sa mi aj jeho nutričné zloženie. Plnky sú pomerne ľahké, a aj keď je pravdou, že si viem predstaviť lepšie stuhnutie, nevadilo to ani takto. Nakrájať sa zákusok dal krásne, len nejaký dlhší prenos v krabičke by zrovna možný nebol. Chuť milý varecháči? Luxus! K tomu veru nemám viac čo dodať ;)

Diskusia k receptu

stanci11
@Janger ďakujem ;) bosl skvelý, trošku piplačka s tým chladením ale popri inej práci to vlastne vôbec nevadilo odbehnúť a dať si pauzu :D

1x janger




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia