Koláče plnené tvarohovou plnkou fotorecept
Foto: luwinka
Tvarohové sú u nás najlepšie koláče.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
3 PL |
|
70 g |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
21 g |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
|
|
Na posypanie: | |
|
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
V malej miske si urobíme kvások z droždia a 1 čaj. lyž. cukru a medzi prsty múky a 1/2 dcl vlažného mlieka. Do veľkej misy dáme múku, žĺtok, smotanu, cukor, rozpustené maslo, soľ, kvások a prilejeme ostatné mlieko, ktoré nám zostalo. Vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste.
-
2
Cesto nám pekne nakyslo.
-
3
Teraz ho vyklopíme z misy na pomúčenú dosku. Rozdelíme ho na 2 polovice. Porežeme na rovnaké kúsky. Z každej jednej časti porezaného kúska si vytvoríme placičku, ktorú si na vrchu radielkom narežeme (tak ako je na obrázku).
-
4
Plnka: Tvaroh vymiešame s vanilkovými cukrami, pridáme vanilkový pudingový prášok a kôru z citróna a všetko poriadne vymiešame a začneme plniť.
-
5
Začneme rolovať od spodu.
-
6
Vznikne nám koláčik v tvare rožteka.
-
7
Z druhej polovice cesta si tiež rozdelíme cesto na kúsky. Vytvoríme kruh a narežeme ho na rovnaké trojuholníky, ktoré plníme tvarohovou plnkou. Stáčame širšou stranou k užšej.
-
8
A tu máme 2 tvary koláčikov.
-
9
Vrch potrieme olejom. Upečieme na plechu vyloženým pečiacim papierom 35 minút na 200 stupňov.
-
10
Upečené ešte potrieme olejom a necháme vychladnúť. Posypeme po vrchu práškovým cukrom.
-
11
V reze.
Smotana sladká .