Batatové brownies fotorecept
Foto: stanci11
Neviem čo mi je, ale jedlo riešim v tomto letnom čase šalátmi, a keď už blbnúť v kuchyni väčšinou sú to pokusy o zdravšie Zobraziť celý popisNeviem čo mi je, ale jedlo riešim v tomto letnom čase šalátmi, a keď už blbnúť v kuchyni väčšinou sú to pokusy o zdravšie pečenie. No a teda vajíčka na tisíc spôsobov, to mi tiež ide :D Ale späť k brownies, vyskúšala som recept od kamaráta, ktorý vedie dum-dlouhovekosti,,,a to s ľahkou nedôverou k batátom - ale keď sa dá piecť z repy, fazule a kdečoho možného, nemohla som neskúsiť. Recept už rozdávam po okolí, takže mal úspech ;) Preto som sa rozhodla pridať ho aj sem.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Postup je pomerne jednoduchý - ako prvé som očistila batáty, nakrájala ich na kocky a uvarila som do mäkka.
-
2
Po vychladnutí som ich prešupla do mixéra, 2 PL medu a kokosový olej (med som už viac nepridávala - podľa mňa netrebalo, ale to si každý môže dosladiť podľa chuti ;)). Vymixovala som všetko do hladka a premiestnila do misky, spolu so žĺtkami a sypkými surovinami.
-
3
Vymiešaním vznikla pomerne tuhá zmes.
-
4
Do tej som teda najskôr primiešala vyšľahané bielky.
-
5
A až nakoniec jemne vmiesila nasekanú čokoládu. Vzhľadom na tuhosť cesta by cesta čokoláda → bielky nebola úplne možná :D
-
6
Ochutnala som a spokojne preliala do sklenej misky - 31x23 cm (ak by bola menšia boli by browniesky vyššie a tak to aj urobím na druhý pokus). Rovnomerne som to rozotrela a šup do vyhriatej rúry.
-
7
Piekla som 40-50 min na 180 stupňoch - vyberala som keď sa cesto začalo odliepať od krajov jenskej misy.
-
8
Chuť? Silne cítiť kakao - čokoládu a pekne sa to doladí kokosom. Rozhodne zdravá varianta, ktorej vyskúšanie nebudete ľutovať :) A kocky v chladničke vydržali týždeň bez ujmy ;) (som si dala bobríka silnej vôle nezjesť to celé naraz).
Jsi poklad! Pokud je takový drsňák, nemusíš ho balit, může jet sám vlakem nebo autobusem. Můj bobřík ani nedutá, ví, že mu začíná téct do bot, haha Přeji hezký den a plno tvořivosti, ať se ti daří!