Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou fotorecept
Foto: Vikendovacukrarka
Chcela by som sa s vami podeliť o recept na jeden z najlepších cheesecake-ov, aký som kedy jedla. Recept je jednoduchý a cheesecake sa Zobraziť celý popisChcela by som sa s vami podeliť o recept na jeden z najlepších cheesecake-ov, aký som kedy jedla. Recept je jednoduchý a cheesecake sa podľa neho vždy podarí! :) Ak sa vám recept páči, môžete mrknúť na môj blog Víkendová cukrárka (www.vikendovacukrarka.sk), pre viac inšpirácie. :)
porcií
príprava
na 140 °C
Suroviny
Korpus: | |
125 g |
|
55 g mleté |
|
45 g |
|
Smotanová vrstva: | |
375 g |
|
375 g (Lučina, Philadelphia...) |
|
210 g |
|
3 |
|
1 PL (strúhaná) |
|
1 ČL |
|
150 g |
|
200 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
Dokončenie: | |
150 g |
|
200 g čerstvé |
|
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 140 °C.
- 2
Sušienky rozmixujeme a zmiešame ich s mletými mandľami. Prilejeme rozpustené maslo a dobre zmiešame.
- 3
Tortovú formu s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno utlačíme sušienkový korpus. Dáme na chvíľu do chladničky.
- 4
Ricottu s čerstvým syrom vymiešame mixérom krátko a na nízkych otáčkach.
- 5
Kryštálový cukor si v kuchynskom robote trochu pomelieme, aby bol jemnejší. Pomletý cukor prisypeme k ricotte, pridáme vajcia, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a všetko dobre zmiešame.
- 6
Bielu čokoládu nasekáme nadrobno. Môžete ju pomlieť aj v kuchynskom robote.
- 7
Čokoládu a maliny opatrne vmiešame do krému a vylejeme ho na korpus.
- 8
Pečieme asi 75 minút. Upečený cheesecake má pevné okraje, ale stred je ešte trochu roztrasený (ako želatína). Nebojte sa, keď vychladne, bude pevne držať. Cheesecake necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dáme ešte na noc do chladničky.
- 9
Vychladený cheesecake potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany a navrch naukladáme maliny.
- 10
Jemne posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Tiež malinový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za pochvalu. :)