Malinový cheesecake
Malinový cheesecake

Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou fotorecept

vikendovacukrarka - fotkavikendovacukrarka, 29. júla 2019
Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou (fotorecept)
Foto: Vikendovacukrarka

Chcela by som sa s vami podeliť o recept na jeden z najlepších cheesecake-ov, aký som kedy jedla. Recept je jednoduchý a cheesecake sa Zobraziť celý popisChcela by som sa s vami podeliť o recept na jeden z najlepších cheesecake-ov, aký som kedy jedla. Recept je jednoduchý a cheesecake sa podľa neho vždy podarí! :) Ak sa vám recept páči, môžete mrknúť na môj blog Víkendová cukrárka (www.vikendovacukrarka.sk), pre viac inšpirácie. :)

10
porcií
60 minút
príprava
75 minút
na 140 °C

Suroviny

Korpus:
125 g
55 g mleté
45 g
Smotanová vrstva:
375 g
375 g (Lučina, Philadelphia...)
210 g
3
1 PL (strúhaná)
1 ČL
150 g
200 g (čerstvé alebo mrazené)
Dokončenie:
150 g
200 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 140 °C.

  2. 2

    Sušienky rozmixujeme a zmiešame ich s mletými mandľami. Prilejeme rozpustené maslo a dobre zmiešame.

  3. 3

    Tortovú formu s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno utlačíme sušienkový korpus. Dáme na chvíľu do chladničky.

    Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ricottu s čerstvým syrom vymiešame mixérom krátko a na nízkych otáčkach.

  5. 5

    Kryštálový cukor si v kuchynskom robote trochu pomelieme, aby bol jemnejší. Pomletý cukor prisypeme k ricotte, pridáme vajcia, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a všetko dobre zmiešame.

  6. 6

    Bielu čokoládu nasekáme nadrobno. Môžete ju pomlieť aj v kuchynskom robote.

  7. 7

    Čokoládu a maliny opatrne vmiešame do krému a vylejeme ho na korpus.

    Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme asi 75 minút. Upečený cheesecake má pevné okraje, ale stred je ešte trochu roztrasený (ako želatína). Nebojte sa, keď vychladne, bude pevne držať. Cheesecake necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dáme ešte na noc do chladničky.

  9. 9

    Vychladený cheesecake potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany a navrch naukladáme maliny.

    Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Jemne posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

    Luxusný cheesecake s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekný aj na pohľad, a iste aj chutný s malinami.....
siuuu
Vyzerá veru chutne - aj keď cheesecaky nemám veľmi rada, milujem maliny, takže ukladám do KK a vyskúšam.
brajo
Zdravim chcem sa opytat na kolko stupnoch pecieme?
kucharka88
Nepiecť na 140°c, prihorel vrch aj sušienkovy korpus po 30min. Rovno som ho vyhodila, škoda surovín.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia