Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Prezident rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. júla 2019
Prezident rezy (fotorecept)
Foto: Izabella929

Recept na tento zákusok som našla na nete, robila som časť podľa receptu, ale som urobila viacero úprav. Takže výsledok variácia na rezy Prezident.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto kakaové (2x):
5 ks
100 g
300 g
6 PL
1/2 bal.
2 PL
70 g drvené
Čokoládový krém:
200 ml
200 g
250 g
Kokosový krém:
300 ml
200 g
200 g
50 g
1 bal.
100 ml
Čoko poleva na vrch:
150 g
1 PL
1 PL
1 PL pochúťková
Okrem toho:
hrsť (na posypanie)
2 PL (na potretie korpusu)
100 ml (na máčanie piškót)
1 bal.




Postup

  1. 1

    Celé vajcia s cukrom a rumom som vymiešala do peny.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, kakao, prášok do pečiva som zmiešala, preosiala, pridala som orechy a zmes som po častiach zamiešala do vaječnej peny.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus som piekla 10 minút. Upečený som nechala chladiť na mriežke. Rovnako som pripravila aj druhý kakaový korpus. Pridajte si do cesta viac tekutiny, mne sa takto nepáči, ja som dala 6 PL rumu, ale môžte pridať aj 10 PL teplej vody namiesto rumu.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som čokoládový krém. Do mlieka som nalámala 200 g horkej čokolády, nechala som ju za stáleho miešania roztopiť a potom som ju chvíľku povarila. Uvarenú čokoládu som nechala dobre vychladiť.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslo som vymiešala do peny a po lyžici som pridávala stuhnutú mliekovú čokoládu.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Čokoládový krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravila som kokosový krém: V mlieku na sporáku som rozpustila cukor, keď zmes začala vrieť, pridala som kokos a miešala. Zdalo sa mi to veľmi rozsýpavé, tak som pridala vo vode rozmiešaný jahodový puding. Zmenila sa i farba kokosu na ružový. Ešte za horúca som pridala maslo, rozmiešala a dala stuhnúť do chladničky. Odporúčam nepoužiť maslo, ale si rozpustite radšej želatínu, a zmiešajte s kokosom. Mne sa aj napriek všetkému kokos sypal.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kakaový korpus som položila na podnos a natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom. Na lekvár som natrela polovicu čokoládového krému.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na čokoládový krém som navrstvila kokosovú masu.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na kokosový krém som uložila v pomarančovej šťave máčané okrúhle piškóty.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na piškóty som natrela druhú polovicu čokoládového krému a položila som druhý kakaový korpus. Všetko som na noc dala do chladničky a zaťažila 3 kg múky.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala, uhladila a opäť dala stuhnúť do chladničky.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Krájala som na rezy horúcim mokrým nožom. Vrch som posypala strúhanými pistáciami. Prajem vám dobrú chuť.

    Prezident rezy (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, chutné rezy. Musí být jemné chuti, umím si živě představit jak se mi rozpouštějí v puse, hmmm Prezdentské rezy, které ve tvém podání, milá Izi, dělají čest svému jménu i autorce!
akira13
Tento kulinársky zážitok by som si hneď dopriala. Vyzerá to neskutočne luxusne. Rakúske hotely by to brali všetkými desiatimi ako luxusný dezert v alpskom hoteli
používateľ nemá avatar
123
123
niekedy v 80-tych rokoch sa im hovorilo prezidentské rezy, aj keď tento tu recept je trochu odlišný...
olinecka
Ako vždy, paráda na tieto rezy sa pripravujem upiecť, len čo prídem z Nemecka od dcery. Už dávnejšie som si ho plánovala.
izabella929
@babka123 ,nie nemáme tu hody,ale pečiem každý týždeň niečo nové a keď pečiem musí to vyzerať lákavo,aby som bola spokojná s tým čo som vytvorila,veď pekný a chutný zákusok si ku káve dáme radi i v obyčajnú nedeľu,,, ďakujem pekne za komentár,,
izabella929
@akira13 ,tak týmto smerom som nikdy neuvažovala,možno že ako povinnosť každodennú by ma pečenie ani nebavilo,,,neviem či by zodpovedal vkusu rakúšanov takýto zákusok,,,ako hobby ma to viac láka,,,ďakujem pekne za komentár,,
izabella929
@123 ,áno aj pod týmto názvom som ich na nete našla,ale tak ako vyzerali ma to nelákalo,boli také okukane všedné,preto som im obliekla nové šaty a takto sa mi.pacia,,,ďakujem pekne za komentár,,,
marienka44
Obr. č. 4: túmlieč. cokoládu treba rozpúšťať v mlieku na vodnej lázni? Podľa obrázka sa mi zdá, že áno.
Ako sa robí tá krásna poleva s kyslou smotanou, aký postup? Smotanu treba pridať do finálneho produktu alebo na začiatku? Ďakujem za odpovd a krásne rezy ukladám do KK.
izabella929
@marienka44 , nie, rozpúšťať treba na slabom plameni priamo na sporáku.Už som tu písala, že všetko dám do hrnca nad paru, nalámem čokoládu, pridám olej, maslo aj smotanu a nechám svojvoľne roztápať na slabom plameni..keď vidím, že už je čiastočne všetko roztopené, pomiešam vareškou, miešať treba dlhšie spolu všetko, aby sa tie suroviny poriadne spojili...spojené suroviny pôsobia kompaktne a hmota je pekne hladká, spočiatku keď začneš miešať sa zdá, že sa to zdrclo, ale treba miešať do hladka a ihneď dávať na koláč...poleva sa neleje, skôr je hustá, ale nádherne sa dá lopatkou rozložiť a uhladiť do hladka, čo je príjemné, že iheď tuhne..ak chcete zdobiť čokoládu tak po 3 minútach môžte ťahať po nej hrebeňovú stierku..keď dávam koláč s polevou do chladničky poriadne stuhnúť, je už takmer tuhá, kým ju uhladím, alebo prečešem hrebeňovou stierkou..čo sa mi páči na tejto poleve, pri krájaní neťahá za sebou šmuhy a nefarbí mi korpusy..dúfam, že som pomohla..tento spôsob a zostavu som si urobila sama po skúsenostiach, keď som mala korpusy počmárané polevami..už som skúšala pridať viac smotany, netreba, tento pomer úplne postačí, lebo viac smotany urobí polevu mäkkou..Ďakujem pekne za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia