Kuracie stehná à la Znojmo
Môj variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou, či s knedľou. Zamiloval...
Ražniči z kuracieho mäsa s kuriatkami
Už som dlho nerobila ražniči. Dnes som ho pripravila z kuracieho mäsa v spojení s letnou...
Polievka z čerstvých kuriatok
Polievku nám varila presne takto naša mamička. Lesné kuriatka sú veľmi vhodné na polievku s letnou...
Slivkové gule z tvarohového cesta
Jednoduché vláčné cesto na ovocné gule, najlepšia je slivka s kockou cukru.
Kližka na čiernom pive so zeleninou
V akcii bola ponuka hovädzej kližky a neodolala som, lebo to je moje obľúbené mäso...
Tekvicové krúžky v smotanovo-pažítkovom cestíčku
Zostala mi polovica tekvice z prípravy tekvicového prívarku. Pripravila som z nej krúžky, ktoré som...
Kurča na soli
Jednoduché varenie z pekáča. Na pomoc som si teraz vzala soľ. Vyskúšajte lenivé nenáročné pečenie...
Belehradský bravčový plátok
Ako inak počas letnej sezóny mäso s použitím papriky a paradajok.
Dedova lenivá paprika
Tento recept mám od deda. Recept je robený v multifunkčnom hrnci a postupne sa do neho len prihadzujú suroviny....
Česká bramboračka
Podobných receptov je tu viac, ja som objavil na nete tento, prednedávnom som ho vyskúšal a keďže som ho robil teraz opakovane, rozhodol som sa nafotiť postup a podeliť sa s ním....
„Trešenina“
Strešenina, strasanka, smetisko, striasanka, každý kraj to volá inak, napíš aký názov...
Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede
Ak natrafíte u mäsiara na pekný prerastený bôčik, doporučujem tento recept, je trocha zdĺhavý čo sa týka pečenia, ale výsledok stojí za to....
Zeleninové rizoto s čerstvými hubami
Aj malé množstvo nazbieraných jedlých húb dokáže urobiť veľkú radosť. Tie červené muchotrávky vyšité na prestieraní...
Rascová polievka s vajcom
Množstvo surovín dávam od oka podľa toho, koľko polievky varím. Do horúceho oleja nasypeme rascu, ...
Šalata s celými zemiakmi omastenými slaninou
Šalata, šalata, šalatovo lisce. Zochabil me frajir, neznam či naisce... Aby sa vám...
Zaúdené ratatouille Kamado Joe
Odkedy sme sa presťahovali, priatelia, tak v mojej kuchyni sa sporák a rúra ešte nezapli. Všetko čo varíme, varíme na keramickom grile na terase....
Karfiolová polievka so zeleninou, zemiakmi a s haluškami
Na chutnú polievku sme zužitkovali vývar z karfiolu aj karfiolový drobizg, ktorý ostal pri príprave vyprážaného...
Kurča pečené na zelenine a zemiakoch
Receptov z jedného hrnca alebo pekáča je tu už dosť a aj som ich niektoré odskúšal....
Zavíjaná kapusta
Tradičné jedlo regionálnej východniarskej kuchyne, ktoré sa región od regiónu líši menšími modifikáciami.
Hovädzie s trikolórou paprík
Variant s ryžou, či orzom, ale aj so zemiakovou kašou. Každý chutí vynikajúco a prítomnosť mäsitých paprík ich zvýrazňuje do labužníckych snov a predstáv....
Šalátová polievka
Babám sa zdrcla šalátová polievka, na ktorú si tak robili chuť, tak dnes...
Marinované pečené zemiaky s kuracím mäsom z jedného plechu
Výborné jednopekáčové jedlo, ktorého príprava vám zaberie len chvíľku a ušetrí vám v týchto horúčavách aj...
Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....
Bravčové stehno na čerstvých modrákoch
Bravčové stehne narežeme na plátky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Naklepané plátky...
Výborné palacinky plnené šunkou a syrom
Chutia výborne teplé aj studené. Recept má už hádam aj 25 rokov, je trocha prácnejší a teda je to riadna kalorická bomba, ale ochutnať ho stojí za to....
Lečo, ako robím ja
Takto ma naučila robiť lečo moja staršia kolegyňa, ktorá bola maďarskej národnosti. Rozdiel od predchádzajúceho...
Pikantné morčacie (kuracie) soté
V mrazničke som našla 4 morčacie prsné rezne. Samozrejme, môžete použiť aj kuracie prsia.
Jablková žemľovka z rožkov alebo zo sendviča
Množstvo surovín si pripravujem podľa toho, koľko žemľovky chcem pripraviť a teda aj podľa veľkosti pekáča....
Karfiolový perkelt - rýchly a chutný
Spomienka na krstných rodičov z Jelšavy, ktorí ma naučili jesť raky, ale aj perkelt zo zelenej fazuľky či karfiolu....