Pečené kuracie krídla
Pečené kuracie krídla

Pečené krídla z vrecka fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 3. marca 2019
Pečené krídla z vrecka (fotorecept)
Foto: frezia68

Zdravá a ľahká večera či obed. Nemienila som sem pridať recept, ale na pripomenutie...

60 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

Marináda:
Príloha:
Marináda:
 roztopené




Postup

  1. 1

    Kuracie krídla dám do marinády, dobre premiešam a dám do chladničky asi na 2-3 hodiny, podľa času. Dá sa aj na noc alebo aspoň na 1/2 hodiny. A potom dám do vrecka, na ktoré som aj zabudla, že ich mám. Tu fotku nemám, ale aspoň vrecká :-). Po uzavretí vrecka z vrchu popichám, aby mala kade unikať para. Vrecko sa nafúkne a mäso sa dusí vo vlastnej šťave. Ale mám rada pripečené, tak som vrecko asi po 15 minútach z vrchu rozstrihla a dopiekla na 220 °C, lebo nemám gril. Celkom sa pieklo asi 20-25 minút.

    Pečené krídla z vrecka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prílohu som mala pečenú zeleninu. Mrkvu a petržlen som nakrájala a poobracala v marináde. Pridala som ružičkový kel, cesnak a postrašila čili. Piekla som na 190 °C asi 30 minút do chrumkava.

    Pečené krídla z vrecka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tanier som si pridala aj strúhané jablko premiešané s chrenom .Obed jednoduchý, ľahký, aj trocha zdravý ,ale dobrým jedákom nebude stačiť. Veď aj ja som si po dvoch hodinách odkrojila kváskový, bezlepkový... s masťou a cibuľou. Lebo nie je príjemné škvŕkanie v žalúdku :-).

    Pečené krídla z vrecka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Niekedy sme tie vrecká používali častejšie. Tak recept uverejňujem len na pripomenutie. Jar je pred dverami a ak aj neschudneme, aspoň z takého jedla nepriberieme. Tak pekný zvyšok nedele všetkým, ktorí mali trpezlivosť dočítať :-).

Diskusia k receptu

radost
..ešteže si to zachránila tým falátom chleba..
na tie farebné taniere sa dobre díva..
no mne o malú chvíľku sa od hladu zíva..
a ústa niečím zavrieť treba..
keď si budeš domov len mrkvu nosiť
budeš dobre vidieť
aj nohy ťa budú ľahko nosiť..
posielam nedeľné pozdravenie
páči sa mi vo vrecku čisté pečenie..
:-))))))))))))
mimy
Zaujala ma tá pečená zelenina a ešte viac ten chlebík, tiež milujem chlieb s cibuľou a masťou a práve rozmýšľam nad tým, že vždy ho jem s výčitkami svedomia, že priberiem. Hrozný život, pritom naša generácia na omastenom chlebe vyrástla a vtedy to nikto neriešil
klukodvody
To bylo hodně oblíbené a teď zapomenuté jako hodně dobrých věcí. Ale ten chleba to je nádhera. Rychle prosím sedni a piš jak na to. Snažím se snažím, ale nějak se nemohu takové krásy dobrat. Pro mně je chleba s máslem a nebo se sádlem to nejlepší jídlo. Kdysi se mně na nějaké kuchařské soutěži zeptali co je moje nejoblíbenější jídlo. Byl jsem za úplného exota, když jsem řekl že chleba s máslem a lehounce osolené. Tak díky moc a srdečně zdravíme.
frezia68
Ďakujem Ti,@Rados ť milá,riadkami si potešila.Práve pekné slová strádam,bo od hladu sladkosť hľadám.Veterníky,indiánky,buchty a či šišky,vyskakujú na Vareche.....chuťové kalíšky sa mi búria,protestujú,striedmosť už nedoceňujú.Urobím im zadosť.Idem upiecť dáku sladkosť...aj sebe pre radosť. Štíhlosť je už minulosťou.....a žiť treba aj s radosťou.Čokoláda,orechy,dnes to všetko napraví :-)))))))))))
frezia68
Milý @Klukovody : Hoci ma hanba prefackuje,recept nepridám.Mixujem múky od oka,aj rozkvas nevážim.Vezmem 1-2 lyžice kvasu,pridám 2 kopcovité lyžice múky a vlažnú vodu prilievam do primeranej hustoty,akú som odkukala na YT a nechám 8 - 12 hod. kvasiť,obyčajne cez noc.Ak sa skoro zobudím,miesim a prvý chlieb som robila podľa @Kimlo. Posúch podľa @Danda3 ,len si prispôsobím bezlepkové múky-pohánková,kukuričná,ryžová,celkom asi 250 g a ten chlieb je malý,len fotka klame telom,koťuha :-))))).Ale na YT som sledovala videá,odkukala hustotu a tam som stratila dosť času.A usmerňovala ma @Babidka ,ktorá mám prax,hoci nie s bezlepkovou múkou.Takto mi nakysol,ale ako vidíš,je malý......


2x radost a haji
frezia68
@Klukovody : Držím palce,nech sa vydarí na prvýkrát :-). Si šikovný a skúsený,ale možná aspoň jedno video pozrieť nezaškodí.Už kvôli mieseniu,hustote cesta.....
tatranka
Ten recept s vreckom mi veru veľmi dobre padol.Mám ešte zopár vreciek na pečenie.Dúfam,že sa mi nerozpadnú,lebo určite majú viac ako 5 rokov.Krídielka milujem zeleninku tiež,veru si urobím podľa teba takýto chutný obed.manžel krídla nemusí,jemu dám,stehienko.
Chlebík je krásny a vydarený.Štruktúra ohromná,hneď by som si ho natrela vajíčkovou pomazánkou,ktorú som robila včera,no ja mám kúpený chlieb,hoci sem tam ešte domáci chlieb pečiem.
frezia68
Neboj,@Tatranka ,aj moje asi toľko odpočívali a sú funkčné.Pri upratovaní ich vždy založím medzi desiatové vrecká a pretože ani tie nepoužívam,tak sú zabudnuté.Ale už ich budem používať,lebo trónia na vrchu :-))). Ďakujem za komentár.
haji
Pěkný receptík, jednoduchý a chutný! Klidně vyměním porci křídel za porci kapra. Aj chlebík máš krásný!
sracz
... nuž ciao_ky a vítaj nazad, Ditka kamaLáska milá! Niektorý z klasikov už dávno múdro umne a gramotne riekol: "v jednoduchosti je krása" a Ty si tie vzácne slová nielen "oprášila" ale aj zrealizovala! Blahoželám, žasnem a ukladám. P. S.: asi pred dvomi desaťtočiami som bol na oslavách 50_ky niektorej z mojich ctiteliek v Lemešanoch, rodisku to primáša Špitaľskej muziky prešovskej nemocnice MUDr. Igora Katančíka, na ktorých som si pochutil na kuracích krídielkach dokonca plnených a následne vyprážaných! Bars fajne! ... ta ňe?!
frezia68
@Sracz : Ďakujem :-). Niektoré recepty často evokujú milé spomienky a u Teba je to jav bežný.Máš mnoho skúsenosti s varením,veľa pekných zážitkov na Slovensku s priateľmi,kolegami.....A tie plnené a vyprážané krídla môžu byť až hriešne dobré ,tak pridaj recept a ja budem za monitorom len prehltať slinky na prázdno :-).
afataga
Mna by si uhostila, len tu mrkvu si prosim viac upiect :-). Pred chlebom klobuk dolu.
frezia68
@Afataga : Viac pripečená mrkva sa aj mne žiadala.Neviem,prečo petržlen sa skôr pripiekol,ale krídla čakali a môj žalúdok škvŕkal od hladu,tak som zjedla aj také :-).
frezia
Tiez som na tie sacky zabudla, na zajtra mam naplanovane kuracie stehna, tak jeden pouzijem. Prilohu mas tiez vybornu a o chlebiku ani nemusim pisat, krasa!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia