Makovo-jablkové buchty fotorecept
Foto: luwinka
Buchty ako vatička.
porcií
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
2 PL |
|
30 g |
|
200 ml vlažné |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
štipka |
|
Plnka: | |
100 g pomletý |
|
2 ks postrúhané |
|
podľa chuti |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Najskôr si urobíme kvások. Do menšej nádoby rozmrvíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru a medzi prsty múky. Zalejeme s 1 dcl vlažného mieka a necháme vykysnúť. Do veľkej misy dáme múku, kryštálový cukor, žĺtok, olej, soľ , pridáme kvások a zvyšné mlieko. Vymiesime cesto, ktoré necháme 35 minút kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou.
- 2
Cesto máme pekne vykysnuté.
- 3
Na pomúčenej doske si ho vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kúsky. Pripravíme si plnku: Mak s cukrom vymiešame, jablká postrúhame a pridáme aj so šťavou k maku. Na kúsky cesta kladieme lyžičkou kôpky plnky.
- 4
Zatočíme do buchty a prevrátime. Dáme na plech vyložený pečiacim papierom. Necháme ešte chvíľu nakysnúť. Povrch potrieme olejom.
- 5
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút.
- 6
Upečené buchty potrieme po vrchu olejom a necháme chvíľu vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom.
- 7
A tu sa začali už papkať:-)
- 8
Na tanieriku.
- 9
V reze.
- 2
Diskusia k receptu