Škvarkové maxi pagáče fotorecept
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 5. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
Pagáče či pagáčiky boli aj sú vďačným sústom, ktoré dokáže zasýtiť rýchlo a chutne. V zime sú vynikajúce k horúcemu čaju, vyskúšať by ste Zobraziť celý popisPagáče či pagáčiky boli aj sú vďačným sústom, ktoré dokáže zasýtiť rýchlo a chutne. V zime sú vynikajúce k horúcemu čaju, vyskúšať by ste ich mohli aj k fazuľovej alebo šošovicovej polievke.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Najprv pripravíme kvások z trošky mlieka, droždia, múky a cukru. Do misky dáme múku, vajce, čierne korenie a soľ, premiešame a zalejeme kváskom. Miesime a počas miesenia pridávame vlažné mlieko.- 2
Vymiesené cesto necháme vykysnúť asi pol hodiny. Vykysnuté cesto dáme na dosku, rozvaľkáme a rozotrieme naň pomleté škvarky, cesto potom prekladáme.- 3
Cesto necháme odpočinúť asi 10 minút a opätovne rozvaľkáme, znovu preložíme a postup opakujeme ešte 2x. Vyvaľkáme na hrúbku 2 cm, vykrajujeme pagáče, ktoré ukladáme na plech a potierame vajcom. Pečieme pri 190 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu