Škvarkové maxi pagáče fotorecept

Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 5. februára 2016
Škvarkové maxi pagáče (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner

Pagáče či pagáčiky boli aj sú vďačným sústom, ktoré dokáže zasýtiť rýchlo a chutne. V zime sú vynikajúce k horúcemu čaju, vyskúšať by ste Zobraziť celý popisPagáče či pagáčiky boli aj sú vďačným sústom, ktoré dokáže zasýtiť rýchlo a chutne. V zime sú vynikajúce k horúcemu čaju, vyskúšať by ste ich mohli aj k fazuľovej alebo šošovicovej polievke.

4
porcie
80 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

350 g
200 g
1 g
150 ml
20 g
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1


    Najprv pripravíme kvások z trošky mlieka, droždia, múky a cukru. Do misky dáme múku, vajce, čierne korenie a soľ, premiešame a zalejeme kváskom. Miesime a počas miesenia pridávame vlažné mlieko.

  2. 2


    Vymiesené cesto necháme vykysnúť asi pol hodiny. Vykysnuté cesto dáme na dosku, rozvaľkáme a rozotrieme naň pomleté škvarky, cesto potom prekladáme.

  3. 3


    Cesto necháme odpočinúť asi 10 minút a opätovne rozvaľkáme, znovu preložíme a postup opakujeme ešte 2x. Vyvaľkáme na hrúbku 2 cm, vykrajujeme pagáče, ktoré ukladáme na plech a potierame vajcom. Pečieme pri 190 °C.

Diskusia k receptu

starkamia
idem ich vyskúšať,kúpila som škvarky, tak idem na to. ak bdú pekné a dobré pochválim sa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia