Mandľová štóla fotorecept
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 19. decembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Opláchnuté hrozienka necháme odkvapkať. Dáme ich do misky spolu s nakrájaným kandizovaným ovocím, pokvapkáme rumom a necháme 3 až 4 hodiny odstáť. Do trochy vlažného mlieka dáme lyžičku cukru, štipku soli, rozdrobené droždie a necháme nakysnúť kvások.
- 2
V miske zmiešame múku, práškový cukor, zomleté mandle, maslo, mlieko a hrozienka s kandizovaným ovocím. Pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré na teplom mieste necháme kysnúť asi 30 minút. Po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku a znova ho vypracujeme. Necháme 30 až 40 minút znovu nakysnúť.
- 3
Z cesta na pomúčenej doske vyformujeme obdĺžnik a dlhšou stranou ho preložíme do dvoch tretín spodnej časti. Štólu prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme teplou vodou a necháme 20 minút odstáť. Potom štólu dáme do rúry a pečieme pri 180 °C asi 60 minút. Po vychladnutí potrieme rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu