Rezy ako z nebíčka fotorecept

Helena Kohútová
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 19. decembra 2013
Rezy ako z nebíčka (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
70 g
70 g
Krém:
200 g
3 PL
50 ml
60 g




Postup

  1. 1

    <img src="/uploady/stredny-rezy2.jpg"><br><br /> <b>Cesto:</b> Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme žĺtky a vyšľaháme. Po troškách vmiešame múku s cukrom. Zmes vylejeme na plech 30 x 40 cm vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre pri 180 °C desať minút. Vychladnuté cesto pozdĺžne rozkrojíme na tri rovnaké pruhy.

  2. 2

    <img src="/uploady/stredny-rezy3.jpg"><br><br /> <b>Krém:</b> Najprv odoberieme dve lyžice šľahačky. Ostatnú šľahačku vyšľaháme. Kyslú smotanu zmiešame s tromi lyžicami cukru a spojíme so šľahačkou. Môžeme priliať vaječný koňak. Jeden pruh piškótového cesta potrieme tretinou krému, priložíme druhý pruh, dáme krém, potom tretí pruh a potrieme krémom, ľahko pritlačíme a potrieme krémom, ľahko pritlačíme a potrieme aj povrch a boky krémom.

  3. 3

    <img src="/uploady/stredny-rezy4.jpg"><br><br /> Čokoládu s troškou šľahačky rozpustíme, ak by bola ešte príliš hustá, pridáme lyžicu mlieka. Nalejeme na krém a vidličkou premiešame čokoládu s krémom. Necháme v chladničke aspoň tri hodiny tuhnúť.

Diskusia k receptu

marymelb7
Fantastické a hlavne veľmi rýchle, ako stvorené na naše letné Vianoce! Ďakujem za recept.
jeka
Dobrý a rýchly,uložený,dakujem.
hubata
Páči sa mi to jednoduché piškótové cesto, uložila som si ho do KK aj pre iné recepty. Krém je tiež taký neokukaný, zaujímavý, vyzerá že bude chuťovo dobrý. Vďaka za pekné foto, popis receptu a krásne, jednoduché zdobenie. Ukladám do KK.
alexdidi
Nechýba vám v recepte množstvo šľahačkovej smotany do krému? Recept však výborný....?
dadanova1
aj ja som si to všimla, predpokladám že by tam mohlo byť 250 ml
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Super. Jednoduché a krásne. Určite vyskúšam.
cupcake
Neskoro, ale predsa, len teraz som objavila tvoje recepty a som nimi nadsena. Krasne, urcite chutne a co je najdolezitejsie presne podla mojej chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia