Trubičky s jablkovým snehom fotorecept

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 16. decembra 2016
Trubičky s jablkovým snehom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
 na posypanie
Plnka:
250 g očistené postrúhané
250 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na pásy dlhé asi 15 cm a široké 1,5 cm. Natrieme rozšľahaným vajíčkom a natočíme na kovové rúrky. Pečieme pri teplote 200 °C 10 – 15 minút. Po upečení stiahneme šamroly z rúrok a necháme vychladnúť.

    Trubičky s jablkovým snehom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Najemno nastrúhane jablká rozmiešame s cukrom a bielkami. Šľaháme nad parou, kým sneh nezhustne.

    Trubičky s jablkovým snehom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnuté trubičky naplníme jablkovým snehom a posypeme práškovým cukrom.

    Trubičky s jablkovým snehom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tie jablká treba najprv upiecť,potom bude ta plnka ako báseň :-)
to je presne podľa môjho gusta ! Ukladám, urobím čím skôr.
Dala by som si. No neviem, dajú sa vyšľahať bielky ak do nich dáme to strúhané jablko, nemal by sa sneh najprv predšľahať a až potom pridať?