Trubičky s jablkovým snehom fotorecept

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 16. decembra 2016
Trubičky s jablkovým snehom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
 na posypanie
Plnka:
250 g očistené postrúhané
250 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na pásy dlhé asi 15 cm a široké 1,5 cm. Natrieme rozšľahaným vajíčkom a natočíme na kovové rúrky. Pečieme pri teplote 200 °C 10 – 15 minút. Po upečení stiahneme šamroly z rúrok a necháme vychladnúť.

    Trubičky s jablkovým snehom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Najemno nastrúhane jablká rozmiešame s cukrom a bielkami. Šľaháme nad parou, kým sneh nezhustne.

    Trubičky s jablkovým snehom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnuté trubičky naplníme jablkovým snehom a posypeme práškovým cukrom.

    Trubičky s jablkovým snehom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

zinnajdha
to je presne podľa môjho gusta ! Ukladám, urobím čím skôr.
evanaaa
Dala by som si. No neviem, dajú sa vyšľahať bielky ak do nich dáme to strúhané jablko, nemal by sa sneh najprv predšľahať a až potom pridať?
jjanosik
Ked rozvalkane cesto, natriem vajickom a az potom nakrutim na formu tak samrole budu zdnuka natrete a zvonka "rapave". Netreba cesto nakrutit na formy, poukladat na plech az potom ich natriet vajickom a sup sup do rury piect?
redakcia
@Jjanosik (19.12.2016 03:15)

Ako sme sa informovali u autorky receptu, postupuje sa tak ako je napísané v recepte - rozvaľkané cesto sa najprv natrie rozšľahaným vajíčkom a potom sa navinie na rúrky a upečie.
haji
@Jjanosik (19.12.2016 03:15)
Nejsem odborník na šamrole, ale mám pocit, že se na to díváš obráceně. Ne namazanou stranou "přilepit" na trúbelku, ale nenamazanou dát na trúbelku a obtáčí se na těsno /maličko přes sebe/, takže nahoře na obvinutém těstě je potřeno vajíčkem. Ale je tu fajn postup :  varecha.pravda.sk/recepty/samrole-s-vanilkovym-kremom-fot...
- kde @Tatranka potírá vajíčkem až po namotání na trúbelky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia