Ragú z králika na červenom víne fotorecept
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 21. apríla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 stredne veľký ks |
|
2 strúčiky |
|
1 stredne veľkáý ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
125 g |
|
|
|
|
|
4 ks |
|
50 ml |
|
10 ks |
|
2 ks |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, opražíme, pridáme na drobné kocky nakrájanú mrkvu a petržlen, ktorý sme vopred očistili. Všetko spolu opražíme 2 – 3 minúty a pridáme naporciovaného králika. Všetko spolu premiešame, pridáme pretlak, bobkový list, soľ a korenie. Podlejeme červeným vínom a dusíme domäkka asi 45 minút. Priebežne podlievame vodou.
-
2
Knedľa: Rožky nakrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. Oddelíme bielky od žĺtkov a pridáme ich do nakrájaných rožkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do rožkov. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a pridáme do rožkov. Všetko spolu premiešame, dochutíme soľou a korením. Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme knedle, ktoré dáme variť do vody na 25 minút.
-
3
Uduseného králika odkryjeme, necháme zredukovať na hustú omáčku a zjemníme maslom.
Diskusia k receptu