Ragú z králika
Ragú z králika

Ragú z králika na červenom víne fotorecept

Marek Karaka
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 21. apríla 2017
Ragú z králika na červenom víne (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 stredne veľký ks
2 strúčiky
1 stredne veľkáý ks
1 ks
100 ml
125 g
4 ks
50 ml
10 ks
2 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, opražíme, pridáme na drobné kocky nakrájanú mrkvu a petržlen, ktorý sme vopred očistili. Všetko spolu opražíme 2 – 3 minúty a pridáme naporciovaného králika. Všetko spolu premiešame, pridáme pretlak, bobkový list, soľ a korenie. Podlejeme červeným vínom a dusíme domäkka asi 45 minút. Priebežne podlievame vodou.

    Ragú z králika na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Knedľa: Rožky nakrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. Oddelíme bielky od žĺtkov a pridáme ich do nakrájaných rožkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do rožkov. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a pridáme do rožkov. Všetko spolu premiešame, dochutíme soľou a korením. Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme knedle, ktoré dáme variť do vody na 25 minút.

    Ragú z králika na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uduseného králika odkryjeme, necháme zredukovať na hustú omáčku a zjemníme maslom.

    Ragú z králika na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia