Afrodita - kocka s pomarančom a čokoládou fotorecept
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 21. decembra 2018
Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
300 g |
|
2 PL |
|
300 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
1/2 bal. |
|
Parížsky pomarančový krém: | |
500 ml |
|
400 g |
|
z 1 ks nastrúhaná |
|
Bavorský pomarančový krém: | |
300 ml |
|
1 bal. |
|
z 2 ks |
|
100 g |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, žĺtky, zamiešame, pomaly prilejeme olej a vodu. Vareškou zamiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 150 °C asi 20 minút.
- 2
Parížsky pomarančový krém: Smotanu zohrejeme na teplotu 60 °C a pridáme čokoládu a pomarančovú kôru. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť do druhého dňa na chladnom mieste.
- 3
Bavorský pomarančový krém: Z mlieka, zo Zlatého klasu a z cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom doň zamiešame pomarančovú šťavu. Vyšľaháme šľahačku, do ktorej postupne pridávame pomarančový krém.
- 4
Na upečené cesto navrstvíme parížsky pomarančový krém, naň dáme bavorský pomarančový krém a dáme stuhnúť. Krájame na kocky.
- 2
Diskusia k receptu