Opité javorové koláčiky fotorecept
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 12. decembra 2013
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 12. decembra 2013

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 150 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| na špičku noža |
|
| Plnka: | |
| 4 ks |
|
| 230 g |
|
| 230 g |
|
| 120 g |
|
| 80 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 300 g |
|
Postup
-
1

Cesto: Maslo nakrájame na menšie kúsky a roztlačíme ho do múky. Keď je zmes dobre pospájaná, pridáme aj ostatné suroviny. Dôkladne premiešame do hladkej hmoty, vyvaľkáme a vložíme do vymastenej formy.- 2

Krém: Všetky suroviny spolu vymiešame, aby bola zmes hladká. Nalejeme ju na cesto a navrch pravidelne poukladáme pekanové orechy.- 3

Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 150 °C približne pol hodiny. Hotový koláč vyberieme z formy a vychladnutý pokrájame na menšie rezy. Slávnostné ošatenie získajú kúskami kvalitnej tenkej čokolády a drobnými cukrárskymi vianočnými ozdobami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu