Opité javorové koláčiky fotorecept
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 12. decembra 2013
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 12. decembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
150 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
na špičku noža |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
230 g |
|
230 g |
|
120 g |
|
80 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Maslo nakrájame na menšie kúsky a roztlačíme ho do múky. Keď je zmes dobre pospájaná, pridáme aj ostatné suroviny. Dôkladne premiešame do hladkej hmoty, vyvaľkáme a vložíme do vymastenej formy.- 2
Krém: Všetky suroviny spolu vymiešame, aby bola zmes hladká. Nalejeme ju na cesto a navrch pravidelne poukladáme pekanové orechy.- 3
Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 150 °C približne pol hodiny. Hotový koláč vyberieme z formy a vychladnutý pokrájame na menšie rezy. Slávnostné ošatenie získajú kúskami kvalitnej tenkej čokolády a drobnými cukrárskymi vianočnými ozdobami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu