Opité javorové koláčiky fotorecept

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 12. decembra 2013
Opité javorové koláčiky (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
150 g
250 g
1 ks
na špičku noža
Plnka:
4 ks
230 g
230 g
120 g
80 g
2 PL
2 PL
300 g




Postup

  1. 1



    Cesto: Maslo nakrájame na menšie kúsky a roztlačíme ho do múky. Keď je zmes dobre pospájaná, pridáme aj ostatné suroviny. Dôkladne premiešame do hladkej hmoty, vyvaľkáme a vložíme do vymastenej formy.

  2. 2



    Krém: Všetky suroviny spolu vymiešame, aby bola zmes hladká. Nalejeme ju na cesto a navrch pravidelne poukladáme pekanové orechy.

  3. 3



    Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 150 °C približne pol hodiny. Hotový koláč vyberieme z formy a vychladnutý pokrájame na menšie rezy. Slávnostné ošatenie získajú kúskami kvalitnej tenkej čokolády a drobnými cukrárskymi vianočnými ozdobami.

Diskusia k receptu

timara
Tak toto vyzerá naozaj luxusne, ukladám, snáď niekedy vyskúšam.
danielas
výborné zloženie zaručuje aj skvelú chuť. Vzhľadovo tiež nezaostáva
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
No krása. Určite niekedy vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia