Recepty, kde je margarín
Osie hniezda
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Mexický závitok z rybieho filé
Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu...
Francúzska nátierka
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, ...
Baraní zeleninový kebab
Baklažány očistíme, pokrájame
na kocky a opražíme ich
na oleji, pridáme kocky baranieho
mäsa a 15 minút podusíme....
Hubové halušky s vajcami
V slanej vode uvarené fliačky dobre prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Čerstvé huby opražíme na...
Rybie ragú
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...
Poschodový rebarborový zákusok
Z uvedených surovín rýchlo
spracujeme spodné cesto
a dáme ho odležať do chladničky,
aby stuhlo.
Pudingový koláč s ovocím
Do preosiatej múky pridáme
kypriaci prášok, štipku
soli, rastlinný tuk, práškový
cukor, vajcia, vlažné mlieko
a...
Piškótový malinový koláč
Žĺtky vymiešame s cukrom
a mliekom, pridáme olej,
múku s práškom do pečiva
a nakoniec vmiešame sneh
Malinový koláč s tvarohom
Žĺtky s cukrom vyšľaháme,
pridáme múku, prášok
do pečiva, sneh z bielkov
a vypracované cesto upečieme.
Svieži ríbezľový koláč
Múku preosejeme, pridáme
pudingový prášok, tuk a so
smotanou, do ktorej sme pridali
soľ, spracujeme cesto....
Tvarohová bábovka
Žĺtky vymiešame s cukrom,
pridáme zmäknutý margarín,
prelisovaný tvaroh a štipku
soli. Premiešame.
Bryndzové pagáčiky
Z múky, bryndze, soli, tuku
a vajca urobíme cesto, do
ktorého dáme aj prášok
do pečiva....
Tvarohové pagáče
Zo surovín spracujeme
cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Potom ho
vyvaľkáme na hrúbku
1, 5 – 2 cm a...
Tvarohový hrnčekový koláč
Zo surovín vypracujeme
cesto, plech na pečenie poriadne vymažeme maslom
alebo rastlinným tukom.
Martinské rezy
Múku, tuk a smotanu
dôkladne zmiesime a zabalené
cesto odložíme aspoň na
pol hodiny do chladu. Jablká
očistíme a...
Barónkine rezy
Žĺtky vymiešame s cukrom,
pridáme rastlinný tuk, múku
zmiešanú s práškom do
pečiva a dobre vymiešame.
Kokosový krémeš
Do preosiatej hladkej múky
pridáme postrúhaný rastlinný
tuk, práškový cukor,
vajce, kakao, prášok do
pečiva, mlieko...
Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...
Gerlachovské rezy
Z kvasníc a mlieka urobíme
kvások. Potom zamiesime
zo všetkých surovín
cesto, rozdelíme ho na
3 časti a necháme...
Oškvarkové slimáky
Zo surovín okrem oškvarkov
pripravíme kysnuté
cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.
Slané tvarohové kúsky
Suroviny zamiesime, vyvaľkáme
na hrúbku asi 0, 5 cm,
povykrajujeme rôzne kúsky,
potrieme rozšľahaným žĺtkom
a posypeme makom,...
Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme
cesto, rozvaľkáme ho
a formičkou vykrajujeme
kolieska na pirohy a tie
plním plnkou z vymiešaného
mletého syra,
šunky...
Syrové rožky
Najprv si urobíme kvások
a zo surovín vypracujeme
vláčne cesto. Necháme
na teplom mieste nakysnúť.
Francúzka nátierka (French Paté)
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.
Francúzska čokoládová torta
Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do...
Cibuľky s hrozienkami
Olúpané cibuľky opečieme na masle a oleji dozlata, tuk zlejeme, na panvičku pridáme sparené hrozienka,...
Osie hniezda
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Mexický závitok z rybieho filé
Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu...
Francúzska nátierka
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, ...
Baraní zeleninový kebab
Baklažány očistíme, pokrájame na kocky a opražíme ich na oleji, pridáme kocky baranieho mäsa a 15 minút podusíme....
Hubové halušky s vajcami
V slanej vode uvarené fliačky dobre prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Čerstvé huby opražíme na...
Rybie ragú
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...
Poschodový rebarborový zákusok
Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo.
Pudingový koláč s ovocím
Do preosiatej múky pridáme kypriaci prášok, štipku soli, rastlinný tuk, práškový cukor, vajcia, vlažné mlieko a...
Piškótový malinový koláč
Žĺtky vymiešame s cukrom a mliekom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame sneh
Malinový koláč s tvarohom
Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku, prášok do pečiva, sneh z bielkov a vypracované cesto upečieme.
Svieži ríbezľový koláč
Múku preosejeme, pridáme pudingový prášok, tuk a so smotanou, do ktorej sme pridali soľ, spracujeme cesto....
Tvarohová bábovka
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknutý margarín, prelisovaný tvaroh a štipku soli. Premiešame.
Bryndzové pagáčiky
Z múky, bryndze, soli, tuku a vajca urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva....
Tvarohové pagáče
Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1, 5 – 2 cm a...
Tvarohový hrnčekový koláč
Zo surovín vypracujeme cesto, plech na pečenie poriadne vymažeme maslom alebo rastlinným tukom.
Martinské rezy
Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a...
Barónkine rezy
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme rastlinný tuk, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre vymiešame.
Kokosový krémeš
Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko...
Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...
Gerlachovské rezy
Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme...
Oškvarkové slimáky
Zo surovín okrem oškvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.
Slané tvarohové kúsky
Suroviny zamiesime, vyvaľkáme na hrúbku asi 0, 5 cm, povykrajujeme rôzne kúsky, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme makom,...
Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky...
Syrové rožky
Najprv si urobíme kvások a zo surovín vypracujeme vláčne cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť.
Francúzka nátierka (French Paté)
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.
Francúzska čokoládová torta
Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do...
Cibuľky s hrozienkami
Olúpané cibuľky opečieme na masle a oleji dozlata, tuk zlejeme, na panvičku pridáme sparené hrozienka,...