Poschodový rebarborový zákusok

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009

Suroviny

300 g
1/2 ks
150 g
100 g
1 ks
4 ks
4 PL
4 PL
1/2 ks
100 g
50 g
700 g
2 PL
1 PL
150 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo.

  2. 2

    Medzitým rebarborové stonky očistíme z vlákien a pokrájame na malé kúsky, ktoré krátko podusíme s cukrom a vodou.

  3. 3

    Na pomúčenej doske rozvaľkáme vychladené cesto, pomocou valčeka ho prenesieme na hlbší plech, ktorý vyložíme cestom aj po bokoch. Posypeme ho strúhankou jemne popraženou na masle a rovnomerne rozotrieme rebarborovú plnku.

  4. 4

    Dáme piecť do mierne vyhriatej rúry a keď začnú okraje ružovieť, koláč z rúry vyberieme, rozotrieme navrch piškótové cesto, ktoré pripravíme tak, že žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.

  5. 5

    Koláč dopečieme a vychladnutý polejeme čokoládou rozpustenou nad parou s tukom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia