Postup
-
1
Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo.
- 2
Medzitým rebarborové stonky očistíme z vlákien a pokrájame na malé kúsky, ktoré krátko podusíme s cukrom a vodou.
- 3
Na pomúčenej doske rozvaľkáme vychladené cesto, pomocou valčeka ho prenesieme na hlbší plech, ktorý vyložíme cestom aj po bokoch. Posypeme ho strúhankou jemne popraženou na masle a rovnomerne rozotrieme rebarborovú plnku.
- 4
Dáme piecť do mierne vyhriatej rúry a keď začnú okraje ružovieť, koláč z rúry vyberieme, rozotrieme navrch piškótové cesto, ktoré pripravíme tak, že žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
- 5
Koláč dopečieme a vychladnutý polejeme čokoládou rozpustenou nad parou s tukom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu