Svieži ríbezľový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

300 g
2 ks
250 g
3 ks
8-10 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku preosejeme, pridáme pudingový prášok, tuk a so smotanou, do ktorej sme pridali soľ, spracujeme cesto. Necháme v chlade chvíľku odležať.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na placku, dáme na plech a zapečieme v rúre pri teplote 170°C.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme tuhý sneh z bielkov, vmiešame do nich ríbezle a cukor. Hmotu rozotrieme na zapečenú placku a pri nižšej teplote ešte dopečieme.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené, 50 ovocných maškŕt

Diskusia k receptu