Postup
-
1
Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko a rukou vymiesime hladké cesto.
- 2
Rozdelíme ho na dve časti. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený plech.
- 3
Na cesto natrieme plnku, prikryjeme druhou polovicou rozvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a upečieme. Na vychladnutý krémeš natrieme krém a posypeme ho postrúhanou čokoládou.
- 4
Plnka: bielky s cukrom vyšľaháme nad parou, pridáme kokos a premiešame.
- 5
Krém: v mlieku rozmiešame múku, žĺtky a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše vmiešame zmäknuté maslo, práškový a vanilkový cukor.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu