Tvarohová bábovka

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009

Suroviny

5 ks
250 g
250 g
250 g
250 g
80-100 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknutý margarín, prelisovaný tvaroh a štipku soli. Premiešame.

  2. 2

    Do múky vmiešame prášok do pečiva a striedavo s bielkovým snehom ju zapracujeme do tvarohovej hmoty. Vmiešame hrozienka a oddelíme asi 2/3 cesta.

  3. 3

    Časť bieleho cesta dáme na dno pripravenej bábovkovej formy. Do zostávajúcej tretiny primiešame kakao a lyžicou ho ukladáme do formy so zvyškom bieleho cesta, aby vznikla mramorová štruktúra.

  4. 4

    Pečieme asi hodinu pri miernej teplote. Upečenú bábovku vyklopíme. Po vychladnutí ju polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu