Recepty, kde je margarín
Barónkine rezy
Žĺtky vymiešame s cukrom,
pridáme rastlinný tuk, múku
zmiešanú s práškom do
pečiva a dobre vymiešame.
Kokosový krémeš
Do preosiatej hladkej múky
pridáme postrúhaný rastlinný
tuk, práškový cukor,
vajce, kakao, prášok do
pečiva, mlieko...
Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...
Gerlachovské rezy
Z kvasníc a mlieka urobíme
kvások. Potom zamiesime
zo všetkých surovín
cesto, rozdelíme ho na
3 časti a necháme...
Oškvarkové slimáky
Zo surovín okrem oškvarkov
pripravíme kysnuté
cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.
Slané tvarohové kúsky
Suroviny zamiesime, vyvaľkáme
na hrúbku asi 0, 5 cm,
povykrajujeme rôzne kúsky,
potrieme rozšľahaným žĺtkom
a posypeme makom,...
Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme
cesto, rozvaľkáme ho
a formičkou vykrajujeme
kolieska na pirohy a tie
plním plnkou z vymiešaného
mletého syra,
šunky...
Syrové rožky
Najprv si urobíme kvások
a zo surovín vypracujeme
vláčne cesto. Necháme
na teplom mieste nakysnúť.
Francúzka nátierka (French Paté)
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.
Francúzska čokoládová torta
Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do...
Cibuľky s hrozienkami
Olúpané cibuľky opečieme na masle a oleji dozlata, tuk zlejeme, na panvičku pridáme sparené hrozienka,...
Barónkine rezy
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme rastlinný tuk, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre vymiešame.
Kokosový krémeš
Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko...
Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...
Gerlachovské rezy
Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme...
Oškvarkové slimáky
Zo surovín okrem oškvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.
Slané tvarohové kúsky
Suroviny zamiesime, vyvaľkáme na hrúbku asi 0, 5 cm, povykrajujeme rôzne kúsky, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme makom,...
Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky...
Syrové rožky
Najprv si urobíme kvások a zo surovín vypracujeme vláčne cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť.
Francúzka nátierka (French Paté)
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.
Francúzska čokoládová torta
Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do...
Cibuľky s hrozienkami
Olúpané cibuľky opečieme na masle a oleji dozlata, tuk zlejeme, na panvičku pridáme sparené hrozienka,...