Syrové rožky

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

500 g
250 g
2 KL
100 ml
20 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme kvások a zo surovín vypracujeme vláčne cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť.

  2. 2

    Po vykysnutí z cesta urobíme 6 bochníkov, ktoré postupne vyvaľkáme do kruhu. Kruh potom radličkou rozrežeme na 8 dielov a stáčame ich od širšieho konca do stredu – tvarujeme rožky.

  3. 3

    Potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme rascou, makom, sezamom, paprikou...

  4. 4

    Pred pečením necháme ešte odpočívať na plechu a potom pečieme doružova.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: