Vajíčkový nárez v syrovom obale

orajnr - fotkaorajnr, 7. februára 2010

Suroviny

300 g
 veľa
7 ks
2 dl ochutená
60 g
60 g
15 g




Postup

  1. 1

    Tvrdý syr zabalíme do mikroténového vrecúška a dáme ho variť do vody približne na 25 až 30min. Pouvarení vrecko odstránime,syr preložíme na pracovnú dosku , posypeme petržlenovou nasekanou vňaťou medzi dvoma foliami rozvalkáme na tenkú vrstvu. Podlhovastú formu vystelieme potravinárskou foliou. dno i boky formy vyložíme rozvalkaným syrom. Časť syra si odložíme na zakrytie formy.

  2. 2

    Formu naplníme pripravenou plnkou a prikryjeme zvyšnou časťou syra, mierne stlačíme a odložíme na niekolko hodín do chladničky. Po stuhnutí opatrne vyklopíme a odsránime foliu.Nakrájame na 1 cm hrubé plátky.

  3. 3

    Plnka . Červenú papriku povaríme v posolenej vode.Natvrdo uvarené vajcia nadrobno posekáme spolu s uvarenou vychladnutou paprikou a dusenou šunkou.Ochutíme solou, korením a majonézou. Pridáme želatínu pripravenú podla návodu.

Diskusia k receptu

danap
tvrdy syr nevarim - na hrubo nastruham, rovnomerne ulozim na plech - na peciaci papier a dam do rozohriatej rury asi na 5 minut / zalezi od mnozstva syru/, ked vidim, ze je syr roztopeny ,vypnem ruru a necham este v nej, aby sa syr rovnomerne roztiekol, potom vyberiem a necham syr vychladnut, pomocou papiera sa potom pekne zatoci do syrovwej rolady




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia