Guma xantanová

Guma xantanová ako ingrediencia v receptoch:

  • Bezlepkové odpaľované koláčiky s plnkou z bielej čokolády

    Bezlepkové odpaľované koláčiky s plnkou z bielej čokolády

    Najprv si pripravíme základ na plnku. Smotanu dáme do hrnca, pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a necháme ju zovrieť. Odstavíme, vriacou smotanou zalejeme nalámanú bielu čokoládu a rozmiešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme úplne...

  • Odpaľované arašidové venčeky bez lepku

    Odpaľované arašidové venčeky bez lepku

    Odpaľované cesto bez lepku je možno jednoduchšie, ako by ste si mysleli. Vyskúšajte si napiecť tieto bezlepkové venčeky. Namiesto klasickej vanilkovej plnky ich naplňte arašidovým krémom a nebudete ich vedieť prestať jesť.

  • Bezlepkové odpaľované čokoládové venčeky

    Bezlepkové odpaľované čokoládové venčeky

    Venčeky a veterníky patria k najobľúbenejším zákuskom slovenských cukrární. Ak ste doteraz odolávali odpaľovanému cestu, nastal čas vyskúšať ho. Odpaľované cesto nie je tak zložité, ako sa o ňom šíria mýty, možno to chce...

  • Bezlepkové éclairky s francúzskym žĺtkovým krémom

    Bezlepkové éclairky s francúzskym žĺtkovým krémom

    Toto musíte vyskúšať! Dnes máme pre vás recept na exkluzívne francúzske éclairky z odpaľovaného cesta. A sú jednoduchšie, než by ste čakali. Aj keď sa nekamáratite s lepkom, nemusíte si odriekať pravé francúzske dezerty.

  • Čokoládovo-pistáciové brownies s levanduľovou penou

    Čokoládovo-pistáciové brownies s levanduľovou penou

    Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom odstavíme a necháme chladnúť. Žĺtky vyšľaháme s cukrom dohladka. Pridáme vanilkové semienka, kypriaci prášok a múku so štipkou soli. Dôkladne premiešame a spojíme s roztopenou čokoládou....

  • Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej rúry, v ktorej máme nahriate drevo so slamou a údime pri 120 °C asi 15 minút. Hotové necháme vychladiť a...

  • Nízkokalorické palacinky/lievance bez múky a lepku, plné proteínu (videorecept)

    Nízkokalorické palacinky/lievance bez múky a lepku, plné proteínu (videorecept)

    Bez múky, nízkosacharidové, nadýchané palacinky, ktoré chutia fenomenálne (60 cal, 7, 5 g proteínu a 1, 2 g cukru) Vyskúšaj !!!!

  • Bezlepkové medvedie labky

    Bezlepkové medvedie labky

    Krehké a voňavé:)

  • Bezlepkový Snikers

    Bezlepkový Snikers

    Recept pochádza z novej knihy 100 nových zákuskov - recepty sestry Anastázie. Dosstala som ju na Vianoce - a je veľmi prehľadne popísaná. Ako už všetci vedia - upravujem na bezlepkovú verziu - a bol dobrý.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist