Krémová špargľová polievka
Krémová špargľová polievka

Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé

Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 19. júna 2020
Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 kg
250 g
250 g
150 g
100 ml
1 l
250 g
15 g
Krutóny:
200 g
50 g
Špenátové želé:
30 g
20 g
120 g
300 g
100 ml
1 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky špargle necháme na ozdobu. Zo zvyšnej časti špargle pripravíme polievku.

  2. 2

    Najemno nakrájanú šalotku orestujeme na masle domäkka, osolíme, pridáme špargľu, nakrájané zemiaky a orestujeme. Prilejeme víno a necháme odpariť. Zalejeme vývarom a varíme domäkka. Polievku rozmixujeme dohladka, precedíme, krátko prevaríme a zjemníme smotanou.

  3. 3

    Hriankový chlieb nakrájame na kocky, prelejeme olivovým olejom a na plechu pečieme pri teplote 200 °C 4 či 5 minút.

  4. 4

    Špenátové želé: Nakrájanú šalotku s cesnakom orestujeme. Špenát oblanšírujeme a vložíme do studenej vody. Do mixéra vložíme všetky suroviny a rozmixujeme dohladka. Špenátovým želé ozdobíme polievku podľa fantázie.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre