Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 19. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| 1 kg |
|
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 l |
|
| 250 g |
|
| 15 g |
|
| Krutóny: | |
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| Špenátové želé: | |
| 30 g |
|
| 20 g |
|
| 120 g |
|
| 300 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky špargle necháme na ozdobu. Zo zvyšnej časti špargle pripravíme polievku.
- 2
Najemno nakrájanú šalotku orestujeme na masle domäkka, osolíme, pridáme špargľu, nakrájané zemiaky a orestujeme. Prilejeme víno a necháme odpariť. Zalejeme vývarom a varíme domäkka. Polievku rozmixujeme dohladka, precedíme, krátko prevaríme a zjemníme smotanou.
- 3
Hriankový chlieb nakrájame na kocky, prelejeme olivovým olejom a na plechu pečieme pri teplote 200 °C 4 či 5 minút.
- 4
Špenátové želé: Nakrájanú šalotku s cesnakom orestujeme. Špenát oblanšírujeme a vložíme do studenej vody. Do mixéra vložíme všetky suroviny a rozmixujeme dohladka. Špenátovým želé ozdobíme polievku podľa fantázie.
Tiež špargľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu