Nízkokalorické palacinky/lievance bez múky a lepku, plné proteínu videorecept

mukimarian - fotkamukimarian, 26. júna 2017

Bez múky, nízkosacharidové, nadýchané palacinky, ktoré chutia fenomenálne (60 cal, 7,5 g proteínu a 1,2 g cukru) Vyskúšaj !!!!

5
porcií
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava
Nízkokalorické palacinky/lievance bez múky a lepku, plné proteínu (videorecept)
Foto: Mukimarian

Suroviny

6 ks
750 g
75 g
podľa chuti
1/4 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Postup je veľmi jednoduchý. Zmiešaj všetky ingrediencie dokopy. Pekne vyšľahaj do krémovej konzistencie. Na rozohriatú panvičku (použi kokosový olej) dávaj primerané množstvo a peč z oboch strán, kým palacinka nemá hnedú farbu. Dozdob podľa chuti ovocím a sugarfree sirupom. Sú perfektné. Dobrú chuť.

    Nízkokalorické palacinky/lievance bez múky a lepku, plné proteínu (videorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
asu
asu
A nepomýlil si sa ? Tento výtvor je možno, lievanec, ale podľa hrúbky skôr prekladaná lokša s kakaom.
Nekritizujem, zjesť sa to určite dá, ale určite to nie je to po čom by milovníci dobrých palaciniek siahli dva ktát.
mitzy
@Asu (26.6.2017 15:43)

Možno si sa pomýlila ty ak hľadáš recept na klasické palacinky. Tieto sú hrúbkou americké- ale stále palacinky. Prečo by tu nemohol byť recept na takéto palacinky? Nože pridaj ty recept na palacinky pre ich milovníkov.
2010
Uz som isiel mudrovat, ale radsej nech si zamudruje ujo Google. Ja som vzdy myslel, ze ked je to tenke a vacsie je to palacinka (crepes) a male hrubsie je lievanec ( pancake).
Ujo ma vyviedol z omylu a technicky ked cesto ma daaky pripravok na kysnutie v sebe ako prasok do peciva tak je to pancace -lievanec a ked nema nic je to crepes- palacinka. Na hrubke a velkosti nezalezi.
 www.chowhound.com/food-news/176459/whats-the-difference-b...

mukimarian
@Asu (26.6.2017 15:43)

No nieje to klasicka Slovenska palacinka alebo crepes. Je to skor stylom Americka palacinka alebo lievanec. Ale stale to spada do tejto kategorie. A je to fitness recept, je to recept, ktory mam rad a ver tomu, ze by si si ho spravil aj viac krat. A ked nekritizujes, preco vytvaras predsudky, co by kto zjedol a co by kto nezjedol? Je to moja variacia, nizkokaloricka, kludne vyskusaj, dozdob si ich cim chces a mozno budes prekvapeny.
@Mitzy Dakujem
Pekny den
mukimarian
@Afataga (27.6.2017 13:15)

dakujem za komentar, dufam ze ujo googel nasiel aj cukor a jeho skodlivost, ale ano vsetko v prehnanom mnozstve je skodlive, a nemyslim si ze budem ten sugar free sirup pit na litre, ale obcasne pouzitie myslim ze nijak neovplyvni kvalitu zivota. A to uz je na kazdom z nas aku alternativu si vyberie, ci siahne po nahradom sladidle alebo po cukre. A niesom si vedomy kde sa nachadza sorbat draselny v tomto recepte. a ak by tam aj bol, tak zasa z mojho pohladu, vsetkeho aj zdraveho vo velkom mnozstve skodi :D
 www.sportujeme.sk/ecka-e202...

 www.sportujeme.sk/ecka-E415...
boxik
Vajce používaš, takže z toho mi vychádza ,že nezdravé je mlieko ,asi ti neprezradili že ťa tvoja matka kojila a teda mlieko najväčší zázrak čo nám matka príroda vymyslela . No a že podobní jedinci ako ty si myslia že múka je to najhoršie na svete ani nekomentujem. Hlavne si nezabudni prečítať z čoho vyrobili tie tvoje proteiny aby si vedel aké sú zdravé. Tá trocha cukru a džemu len spestrí tvoj jednotvárny „zdravý“ život.
mukimarian
@Boxik (27.6.2017 15:52)

Zareagujem nasjkor tymto, preco ten hate, ked sam v osvojom recepte pises, ze nech to ziadnni vegani a vegetariani nekomentuju, tak preco sam nedas moznost ludom si vybrat ci chcu vidiet nieco ine? Mozno niekto hlada presne takuto altenativu a zato hned nemusi byt zly....Ja osobne mam s lepkom problemy, a netravim ho tak ako by som chcel, tak predsa ho do seba nebudem tlacit( samozrejme ze si ho obcas dam) A za druhe neviem kde som spomenul nieco o mlieku alebo povedal,ze je zle, kvalitne nepasterizovane kravske/ovcie/kozie mlieko je u mna top potravina. A ked chceme hatovat tak aj ten protein kvalitou je velmi cenna potravina a je vyrabany takziez z mlieka a tak isto aj ten tvaroh. A prepac, z kadial ma poznas ked povies ze mam jednotvarny ,,zdravy zivot'.
afataga
@Mukimarian (27.6.2017 14:23)

kuk na zlozenie sirupu:  www.myprotein.sk/sports-nutrition/mysyrup/11087103.html?...

O cukre viem, preto som ho takmer vylucila zo stravy, ale ked uz obcas predsa len chcem nieco trochu osladit, pouzijem med, alebo stipku cukru, myslim, ze mensie zlo, ako nejaky produkt vyrobeny v labaku a uplne neprirodzeny pre organizmus a este k tomu podobny DDT, dakujem, neprosim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia