Foto: manka1
Inšpiráciu mám od "xlienka" - uviedla ho zaujímavo. No a ja som si ho upravila na verziu bezplekovú. Trochu viac sa asi mrvil - Zobraziť celý popisInšpiráciu mám od "xlienka" - uviedla ho zaujímavo. No a ja som si ho upravila na verziu bezplekovú. Trochu viac sa asi mrvil - ale "bol" výborný. Uvádzam ho tu pre bezlepkáčov. Aby aj oni si mohli pomaškrtiť.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g - rôzna |
|
štipka noža alebo guarová |
|
1/2 KL |
|
130 g alebo maslo |
|
150 g |
|
1 PL |
|
2 ks celé |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
PLNKA: | |
100 g |
|
1 (najmenej) kg |
|
70 g |
|
|
|
1 balíček |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiešať (na doske, alebo v miske) - uhladiť si z nich hladké cesto. Rozdeliť si ho na dve polovice. Vymerať si na plech papier na pečenie - a na rovnom povrchu si priamo na tento papier vyvaľkať cesto. Ľahšie sa s ním potom manipuluje. Preložiť na plech spolu s papierom na pečenie.
- 2
Na toto potom lyžicou nabrať lekvár - ja som dala marhuľový - a rozotrieť. Posypať pomletými orechami, a posypať kryštálovým cukrom. Na toto dať postrúhané jablká. Poškoricovať - posypať škoricovým cukrom.
- 3
Znovu si na papieri na pečenie rozvaľkáme druhé cesto - to aby sme ho vedeli preniesť na vrch už pripraveného koláčika. Bezlepkové sa trhá, lebo nemá v sebe lepok -čiže niečo čo to zliepa spolu. Krásne sa mi to vyvaľkalo, a potom som to preniesla, utlačila- hlavne kraje, a potom stiahla papier. Cesto treba poprepichovať vidličkou - aby vedela unikať para z jabĺčok. Kto chce môže ešte poliať čokoládovou polevou. No pre nás bolo dosť sladké aj takto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu