Oranžové rezy - tvarohové, želé, bezlepkové

manka1 - fotkamanka1, 23. januára 2014
Oranžové rezy - tvarohové, želé, bezlepkové
Foto: manka1

Toto je náš domáci tradičný recept. Pečieme ho veľmi dlho - najprv ako klasický, teraz ako bezlepkový. Našli sme ho dávno v časopise Život, Zobraziť celý popisToto je náš domáci tradičný recept. Pečieme ho veľmi dlho - najprv ako klasický, teraz ako bezlepkový. Našli sme ho dávno v časopise Život, potom som ho videla v cukrárňach. Dokonca chutí aj ľuďom čo nemajú veľmi radi v zákuskoch a koláčoch tvaroh.

20+15+15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
100 g
150 ml
200 g
100 g
1 ks
štipka alebo guarová
2 dl
30 g
PLNKA 1.:
250 g alebo hera
150 g
500 g
2 bal.
 trochu (nemusí)
PLNKA 2.:
3 bal. (120 g) alebo vanilkový puding
1,4 l
1 dl (najlepší Sanquick)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia vymiešať s cukrom, pridávať olej, mlieko, múky(lepková verzia - 600g polohrubej múky), prášok do pečiva, xantanová guma, kakao. Máme hotové cesto - vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, a upečieme asi 10-15minút na 180°C. Upečené vyberieme, necháme vychladnúť. Prevrátime, stiahneme papier na pečenie, vrátime na plech. Je vhodné, keď zostane na plechu, lebo sa natrie navrch plnka 1 a potom sa naleje plnka 2 - preto treba hlbší plech. Ja mám odskúšané, že tých 1,5l tekutiny je na zarovnaný plech.

  2. 2

    Plnka 1 - Maslo vymiešať s cukrom, vanilkovým cukrom do hladka. Tvaroh používam aj hladký, ale aj hrudkovitý - aký mám - nevadia ani hrudky tvarohu - chuťovo. Natrieť na cesto.

  3. 3

    Plnka 2: Uvaríme vodu- asi 1,2l. Vo vedľajšej nádobe zmiešame 2dl vody a 1dl pomarančovému sirupu a Zlatý klas(alebo puding). Vlejeme toto do vody, ktorá začína vrieť. Uvaríme - tzv. falošnú želatinu. Osladíme podľa svojej chuti.. Necháme trochu vychladnúť - a ešte teplé po lyžici jemne nalievame na povrch - na plnku 1. Bude to tiecť, ale to nevadí - krásne to stuhne. Potom to treba už len krájať - "štvorčeky" ,"obdĺžničky".

    Oranžové rezy - tvarohové, želé, bezlepkové - obrázok 3

Diskusia k receptu

martula333
Mila Manka zakusok je pekny a urcite chutny. Si sikovna. Prosim ta
co je to xantanova guma .Nepoznam to preto sa pytam. nech sa ti
dari.
brusinka20
Manka, aj naša rodina pečie tento zákusok na sviatky, naposledy som ho piekla dcére na stužkovú...môžem potvrdiť, že je výnimočne chutný!
zifi
to @Manka1 : v popise dopln kam sa davaju tie 3 baliky Zlateho klasu... ja vieeeem... len som najprv cital recept a neslo mi do hlavy, ze by sa deci sirupu zrazilo vo vyse litra vody na zelatinu... neskor som sa s chuti zasmial :-)
evanaaa
Niečo podobné som raz robila ale načo sa dáva tam tá ( a musí sa?) xantanová guma, viem, že sa pridáva do výrobkov pre diabetikov, aj do chleba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia