Recepty, kde je cibuľa
Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom
Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla...
Oškvarková nátierka s lečom
Keď sa budete rozhodovať, ako využiť oškvarky, tak určite nevynechajte túto výbornú pochúťku. Na...
Fish parm - vyprážaná treska s parmezánom
Dar talianskych prisťahovalcov Spojeným štátom, originál sa to varí s kuraťom, ale aj táto rybacia...
Zemiaky s kyslým mliekom
Jednoduché staré jedlo, ktoré sa u nás na Šariši varilo často a chutilo....
Domáca huspenina
Doprajte si poriadnu porciu kolagénu pre zdravé kĺby a pružnú pokožku v podobe chutnej domácej huspeniny...
Lazane s kyslou smotanou a zeleninou
Veľa veľa zeleniny s trochou mäsa. Robievala som s bešamelom, ale
kamarátka mi odporučila smotanu...
Pečené špikované morčacie stehná
Morčacie stehná poprepichujeme tenkým nožom a do otvorov striedavo vtláčame kúsky cesnaku a na hranolčeky pokrájanú...
Risi e bisi - ryža s hráškom
Risi e bisi (ryža s hráškom, nazývaná aj risibisi alebo risi–pisi) je klasickým jedlom benátskej kuchyne....
Tekvicová polievka s orechami
Orechy v polievke nie sú u nás bežná záležitosť. Vyskúšajte aj túto možnosť, oživíte svoj...
Fazuľková polievka
Fazuľka je nenáročná zelenina, ktorá vyrastie v každej záhradke. Ak si ju zamrazíme, máme...
Mrkvový šalát
Aj z "obyčajnej" mrkvy sa dá pripraviť výborný šalát, ktorý s kúskom chleba alebo pečivom bude...
Kubánske národné jedlo Arroz Congrí
Arroz Congrí, čo je ryža s čiernou fazuľou, sa na Kube považuje za národné jedlo,...
Výborná plnená minisekaná
Výborný obed alebo večera pre celú rodinu! Môže sa to jesť teplé, ale aj studené....
Pečená paprika plnená kuskusom podľa moderátorky Kvetky Horváthovej
Televízna moderátorka Kvetka Horváthová sa rada stravuje pestro. A toto je jeden z jej obľúbených receptov....
Domáca pizza rýchlo a jednoducho
Naši milujú pizzu a preto sme dlho hľadali optimálny recept. Myslím, že bude chutiť každému....
Sarma
Ahojte, toto je môj prvý recept, ktorý sem
pridávam. Rozhodla som sa pre toto
jedlo, keďže je u nás obľúbené a robím
ho často....
Cícerová polievka so stonkovým zelerom
Neobvyklá kombinácia strukovín - cíceru a stopkového zeleru vytvára krásny chuťový zážitok. Vyskúšate?
Hubová máčanka
Polievka z jušky, teda z vody z kyslej kapusty, doplnená sušenými hubami, to je klasika, ktorá sa varieva v niektorých regiónoch práve na Troch kráľov....
Šošovicový prívarok
Toto jedlo je jedno z mojich obľúbených zo slovenskej kuchyne. Zakaždým keď ho uvarím, si tým
pripomeniem svoje detstvo....
Roláda z mletého mäsa s hráškom
Na sobotný či nedeľný obed alebo nastudeno na misu či medzi dva chlebíky na výlet, naša...
Zapekaný morský vlk s ryžou a paradajkami
Doprajte si jedlo plné aromatických byliniek, šťavnatého morského vlka a krémovej syrovej omáčky s ryžou SOS...
Kyslá kapusta s údeným mäsom
Krkovičku nakrájame na kocky a opražíme ju na bravčovej masti vo väčšom hrnci...
Bezlepkové gruľovníky
„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...
Domáci parížsky šalát
Na raňajky, na sviatočný stôl pre hostí alebo len tak ako chuťovka, domáci parížsky šalát je celkom jednoduchý na prípravu
ale zato lahodný a sýty....
Sviatočný zemiakový šalát
Cibuľu ošúpeme, nakrájame, dáme do misy s 3 PL octu a 100 ml teplého vývaru....
Domáca tatárska omáčka
Chutná príloha k pečeným aj vyprážaným jedlám, to je fajnová „tatárka“. Nájdite si čas a...
Slaný koláč s bryndzou a jablkami
Kuchára Michala Kardoša najviac baví pretvárať klasické známe jedlá, ktoré novým spôsobom prípravy či pridanými surovinami...
Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom
Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla...
Oškvarková nátierka s lečom
Keď sa budete rozhodovať, ako využiť oškvarky, tak určite nevynechajte túto výbornú pochúťku. Na...
Fish parm - vyprážaná treska s parmezánom
Dar talianskych prisťahovalcov Spojeným štátom, originál sa to varí s kuraťom, ale aj táto rybacia...
Zemiaky s kyslým mliekom
Jednoduché staré jedlo, ktoré sa u nás na Šariši varilo často a chutilo....
Domáca huspenina
Doprajte si poriadnu porciu kolagénu pre zdravé kĺby a pružnú pokožku v podobe chutnej domácej huspeniny...
Lazane s kyslou smotanou a zeleninou
Veľa veľa zeleniny s trochou mäsa. Robievala som s bešamelom, ale kamarátka mi odporučila smotanu...
Pečené špikované morčacie stehná
Morčacie stehná poprepichujeme tenkým nožom a do otvorov striedavo vtláčame kúsky cesnaku a na hranolčeky pokrájanú...
Risi e bisi - ryža s hráškom
Risi e bisi (ryža s hráškom, nazývaná aj risibisi alebo risi–pisi) je klasickým jedlom benátskej kuchyne....
Tekvicová polievka s orechami
Orechy v polievke nie sú u nás bežná záležitosť. Vyskúšajte aj túto možnosť, oživíte svoj...
Fazuľková polievka
Fazuľka je nenáročná zelenina, ktorá vyrastie v každej záhradke. Ak si ju zamrazíme, máme...
Mrkvový šalát
Aj z "obyčajnej" mrkvy sa dá pripraviť výborný šalát, ktorý s kúskom chleba alebo pečivom bude...
Kubánske národné jedlo Arroz Congrí
Arroz Congrí, čo je ryža s čiernou fazuľou, sa na Kube považuje za národné jedlo,...
Výborná plnená minisekaná
Výborný obed alebo večera pre celú rodinu! Môže sa to jesť teplé, ale aj studené....
Pečená paprika plnená kuskusom podľa moderátorky Kvetky Horváthovej
Televízna moderátorka Kvetka Horváthová sa rada stravuje pestro. A toto je jeden z jej obľúbených receptov....
Domáca pizza rýchlo a jednoducho
Naši milujú pizzu a preto sme dlho hľadali optimálny recept. Myslím, že bude chutiť každému....
Sarma
Ahojte, toto je môj prvý recept, ktorý sem pridávam. Rozhodla som sa pre toto jedlo, keďže je u nás obľúbené a robím ho často....
Cícerová polievka so stonkovým zelerom
Neobvyklá kombinácia strukovín - cíceru a stopkového zeleru vytvára krásny chuťový zážitok. Vyskúšate?
Hubová máčanka
Polievka z jušky, teda z vody z kyslej kapusty, doplnená sušenými hubami, to je klasika, ktorá sa varieva v niektorých regiónoch práve na Troch kráľov....
Šošovicový prívarok
Toto jedlo je jedno z mojich obľúbených zo slovenskej kuchyne. Zakaždým keď ho uvarím, si tým pripomeniem svoje detstvo....
Roláda z mletého mäsa s hráškom
Na sobotný či nedeľný obed alebo nastudeno na misu či medzi dva chlebíky na výlet, naša...
Zapekaný morský vlk s ryžou a paradajkami
Doprajte si jedlo plné aromatických byliniek, šťavnatého morského vlka a krémovej syrovej omáčky s ryžou SOS...
Kyslá kapusta s údeným mäsom
Krkovičku nakrájame na kocky a opražíme ju na bravčovej masti vo väčšom hrnci...
Bezlepkové gruľovníky
„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...
Domáci parížsky šalát
Na raňajky, na sviatočný stôl pre hostí alebo len tak ako chuťovka, domáci parížsky šalát je celkom jednoduchý na prípravu ale zato lahodný a sýty....
Sviatočný zemiakový šalát
Cibuľu ošúpeme, nakrájame, dáme do misy s 3 PL octu a 100 ml teplého vývaru....
Domáca tatárska omáčka
Chutná príloha k pečeným aj vyprážaným jedlám, to je fajnová „tatárka“. Nájdite si čas a...
Slaný koláč s bryndzou a jablkami
Kuchára Michala Kardoša najviac baví pretvárať klasické známe jedlá, ktoré novým spôsobom prípravy či pridanými surovinami...