Údené tofu „v náleve“ s majonézou a cibuľou
Údené tofu naložené v aromatickom octovom náleve, následne premiešané s majonézou, cibuľou a kyslou uhorkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na tofu v náleve: | |
| 600 ml |
|
| 200 ml ( 8 %) |
|
| 2 PL |
|
| 1,5 PL |
|
| 6 ks |
|
| 4 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 400 g |
|
| Na šalátovú zmes: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks väčšia |
|
| 1/2 ČL |
|
| podľa chuti |
|
| 120 g |
|
Postup
-
1
Nálev: Do hrnca nalejeme vodu a ocot. Pridáme cukor, soľ, celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list a horčičné semienka. Zmes privedieme do varu. Po zovretí necháme 5 minút mierne prebublávať, aby sa uvoľnili arómy korenín. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť na izbovú teplotu.
- 2
Tofu: Údené tofu vyberieme z obalu a dôkladne osušíme papierovou utierkou. Nakrájame ho na tenké pásiky (cca 0,7 cm hrubé a 4–5 cm dlhé). Pásiky tofu poukladáme do čistej sklenenej alebo plastovej nádoby. Zalejeme vychladnutým nálevom tak, aby boli celé ponorené. Nádobu uzavrieme a uložíme do chladničky na 24 hodín, aby tofu plne nasiaklo chuť.
- 3
Po 24 hodinách tofu vyberieme z nálevu a jemne osušíme. Nakrájame ho na malé kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Kyslú uhorku nakrájame na malé kocky. V miske zmiešame tofu, majonézu, cibuľu, uhorku a mleté čierne korenie. Ochutnáme – ak treba, pridáme soľ. Necháme v chladničke odstáť minimálne 2 hodiny, aby sa chute spojili.
- 4
Podávame studené s čerstvým chlebom, pečivom alebo kvalitnou bagetou.
Tiež tofu šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu