Kapustový prívarok
Kapustový prívarok

Krémová kapustovo-hubová panvica s údeným tofu

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 08:24

Jemne pikantná a krémová zmes dusenej kapusty, húb a marinovaného údeného tofu v exoticko-hubovej omáčke s kokosovou smotanou.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
200 g
8 ks
4 ks
1 ks
3 strúčiky
200 ml
150 ml
1 PL
1 ČL
1-2 ČL
podľa chuti
1/2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 PL
Marináda:
1 PL
1 PL
1/2 ČL
Zahustenie:
1 PL
2 PL studená



Postup

  1. 1

    Tofu nakrájame na 1–1,5 cm kocky. V miske zmiešame sójovú omáčku, olej a údenú papriku. Tofu v marináde dôkladne obalíme a necháme odpočívať aspoň 10 minút (môže byť aj 1 hodina).

  2. 2

    Kapustu nakrájame na tenké prúžky. Cibuľu nasekáme najemno. Cesnak nasekáme nadrobno. Šampiňóny nakrájame na plátky. Hlivu natrháme na pásiky.

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme 1 PL olivového oleja. Nasypeme thajské karí a garam masalu. Opekáme len 3–5 sekúnd, kým sa vôňa uvoľní – nesmie stmavnúť.

  4. 4

    Pridáme cibuľu, premiešame a restujeme 3 minúty. Pridáme cesnak a opekáme 30 sekúnd.

  5. 5

    Pridáme marinované tofu a opečieme ho 3–4 minúty, aby sa začalo sfarbovať. Pridáme oba druhy húb. Restujeme 5–6 minút, kým pustia vodu a zmenšia objem.

  6. 6

    Pridáme nakrájanú kapustu, premiešame. Pridáme hubové korenie, soľ, korenie, sójovú omáčku. Zalejeme 150 ml vody. Pridáme ocot a citrónovú šťavu.

  7. 7

    Prikryjeme pokrievkou. Dusíme 20–25 minút, kým kapusta úplne zmäkne. Občas premiešame.

  8. 8

    Vlejeme kokosovú smotanu. Premiešame a varíme 3 minúty.

  9. 9

    V miske rozmiešame kukuričný škrob v studenej vode. Vlejeme do panvice, premiešame. Varíme 2 minúty, kým omáčka zhustne.

  10. 10

    Dochutíme citrónovou šťavou podľa chuti. Pridáme soľ a korenie podľa potreby.

  11. 11

    Najlepšie chutí s pečenými zemiakmi, ryžou alebo plackami.

Diskusia k receptu