Krémová kapustovo-hubová panvica s údeným tofu
Jemne pikantná a krémová zmes dusenej kapusty, húb a marinovaného údeného tofu v exoticko-hubovej omáčke s kokosovou smotanou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 700 g |
|
| 200 g |
|
| 8 ks |
|
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 200 ml |
|
| 150 ml |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1-2 ČL |
|
| podľa chuti |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| Marináda: | |
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| Zahustenie: | |
| 1 PL |
|
| 2 PL studená |
|
Postup
-
1
Tofu nakrájame na 1–1,5 cm kocky. V miske zmiešame sójovú omáčku, olej a údenú papriku. Tofu v marináde dôkladne obalíme a necháme odpočívať aspoň 10 minút (môže byť aj 1 hodina).
- 2
Kapustu nakrájame na tenké prúžky. Cibuľu nasekáme najemno. Cesnak nasekáme nadrobno. Šampiňóny nakrájame na plátky. Hlivu natrháme na pásiky.
- 3
Na panvici rozohrejeme 1 PL olivového oleja. Nasypeme thajské karí a garam masalu. Opekáme len 3–5 sekúnd, kým sa vôňa uvoľní – nesmie stmavnúť.
- 4
Pridáme cibuľu, premiešame a restujeme 3 minúty. Pridáme cesnak a opekáme 30 sekúnd.
- 5
Pridáme marinované tofu a opečieme ho 3–4 minúty, aby sa začalo sfarbovať. Pridáme oba druhy húb. Restujeme 5–6 minút, kým pustia vodu a zmenšia objem.
- 6
Pridáme nakrájanú kapustu, premiešame. Pridáme hubové korenie, soľ, korenie, sójovú omáčku. Zalejeme 150 ml vody. Pridáme ocot a citrónovú šťavu.
- 7
Prikryjeme pokrievkou. Dusíme 20–25 minút, kým kapusta úplne zmäkne. Občas premiešame.
- 8
Vlejeme kokosovú smotanu. Premiešame a varíme 3 minúty.
- 9
V miske rozmiešame kukuričný škrob v studenej vode. Vlejeme do panvice, premiešame. Varíme 2 minúty, kým omáčka zhustne.
- 10
Dochutíme citrónovou šťavou podľa chuti. Pridáme soľ a korenie podľa potreby.
- 11
Najlepšie chutí s pečenými zemiakmi, ryžou alebo plackami.
Tiež kapustový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu