Plnené zemiaky
Objav plnené zemiaky v úplne novej, rastlinnej verzii! Kombinácia krémového Creme de Tofu a šťavnatej LUNTER Jaternice vytvára nečakanú harmóniu chutí, ktorá premení Zobraziť celý popisObjav plnené zemiaky v úplne novej, rastlinnej verzii! Kombinácia krémového Creme de Tofu a šťavnatej LUNTER Jaternice vytvára nečakanú harmóniu chutí, ktorá premení obyčajné zemiaky na luxusné a sýte jedlo. Jednoduchá príprava, dokonalá chrumkavosť – perfektný comfort food, ktorý si zamiluješ už po prvom súste.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 4 ks veľké |
|
| 570 g |
|
| 200 g |
|
| 2 PL nadrvené |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 PL jemne nasekaný |
|
| 1/2 PL nakrájaná na drobno |
|
| 1 PL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 2 PL nasekaná čerstvá (alebo petržlenová vňať) |
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 200 °C a zemiaky dôkladne umyjeme.
- 2
Každý zemiak niekoľkokrát popicháme vidličkou a pečieme na plechu 40–50 minút, kým nebudú vnútri mäkké.
- 3
V kuchynskom robote alebo mixéri zmiešame Creme de Tofu, citrónovú šťavu, olivový olej, jemne nasekaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu a lahôdkové droždie. Vymiešame dohladka a krémova a potom pridáme rozdrvené kešu orechy.
- 4
Podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením.
- 5
Keď sú zemiaky uvarené a dostatočne vychladnuté, rozkrojíme ich pozdĺžne na polovicu a vydlabeme časť dužiny.
- 6
Vydlabanú dužinu zemiakov roztlačíme a zmiešame s Quick Creations Jaternica, kým sa dobre nespoja. Vzniknutou zmesou naplníme vydlabané zemiaky a uložíme ich späť na plech.
- 7
Plnené zemiaky pečieme v rúre ďalších 10–15 minút, alebo kým nie sú navrchu zlatisté a mierne chrumkavé.
- 8
Podávame s lyžicou Creme de Tofu navrchu a posypané čerstvou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Tiež plnené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu