Pečené plnené zemiaky
Pečené plnené zemiaky

Plnené zemiaky

lunter - fotkalunter, včera 17:00. Komerčný recept.
Plnené zemiaky
Foto: lunter

Objav plnené zemiaky v úplne novej, rastlinnej verzii! Kombinácia krémového Creme de Tofu a šťavnatej LUNTER Jaternice vytvára nečakanú harmóniu chutí, ktorá premení Zobraziť celý popisObjav plnené zemiaky v úplne novej, rastlinnej verzii! Kombinácia krémového Creme de Tofu a šťavnatej LUNTER Jaternice vytvára nečakanú harmóniu chutí, ktorá premení obyčajné zemiaky na luxusné a sýte jedlo. Jednoduchá príprava, dokonalá chrumkavosť – perfektný comfort food, ktorý si zamiluješ už po prvom súste.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks veľké
570 g
200 g
2 PL nadrvené
1 PL
1 PL
1/2 PL jemne nasekaný
1/2 PL nakrájaná na drobno
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
2 PL nasekaná čerstvá (alebo petržlenová vňať)



Postup

  1. 1

    Predhrejeme rúru na 200 °C a zemiaky dôkladne umyjeme.

  2. 2

    Každý zemiak niekoľkokrát popicháme vidličkou a pečieme na plechu 40–50 minút, kým nebudú vnútri mäkké.

  3. 3

    V kuchynskom robote alebo mixéri zmiešame Creme de Tofu, citrónovú šťavu, olivový olej, jemne nasekaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu a lahôdkové droždie. Vymiešame dohladka a krémova a potom pridáme rozdrvené kešu orechy.

  4. 4

    Podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením.

  5. 5

    Keď sú zemiaky uvarené a dostatočne vychladnuté, rozkrojíme ich pozdĺžne na polovicu a vydlabeme časť dužiny.

  6. 6

    Vydlabanú dužinu zemiakov roztlačíme a zmiešame s Quick Creations Jaternica, kým sa dobre nespoja. Vzniknutou zmesou naplníme vydlabané zemiaky a uložíme ich späť na plech.

  7. 7

    Plnené zemiaky pečieme v rúre ďalších 10–15 minút, alebo kým nie sú navrchu zlatisté a mierne chrumkavé.

  8. 8

    Podávame s lyžicou Creme de Tofu navrchu a posypané čerstvou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu