čakanka

čakanka ako ingrediencia v receptoch:

  • Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi 15 až 20 minút, jeden a pol hrnčeka vody na jeden hrnček quinoy. Zeleninový vývar necháme zovrieť, potom ho osolíme.

  • Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept)

    Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept)

    Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.

  • Čakanka s roquefortom (fotorecept)

    Čakanka s roquefortom (fotorecept)

    Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v jednom luxusnom hoteli. Na večeru mali čakankový šalát. Mladej neveste veľmi zachutil a pýtala si recept. Ten jej však...

  • Rýchla zapekaná čakanka (fotorecept)

    Rýchla zapekaná čakanka (fotorecept)

    Prihadzujem jednu rýchlovečku v štýle "čo dom dal" a "neboj sa tej čakanky furt" :D Nemala som nejako chuť vymýšľať komplikovanú večeru, a nejako som sa nechala viesť dostupnými surovinami a vznikla riadna fajnotka ;) určite si to...

  • Pasta salad

    Pasta salad

    Cestoviny (podľa chuti) uvaríme v slanej vode. Na panvici si osmahneme posolené a okorenené kuracie prsia nakrájané na pásiky do mäkka. Keď je mäso hotové, pridáme zeleninu nakrájanú na kocky. Zeleninu s mäsom osmahneme...

  • Recept bez obrázku

    Orecchiette s hruškami a plesňovým syrom

    Perfektný a originálny šalát pre všetkých milovníkov zdravých jedál.

  • Gratinovaná špargľa so šunkou

    Gratinovaná špargľa so šunkou

    Špargľu umyjeme, očistíme škrabkou. Po očistení skrojíme spodné časti a dáme variť do osolenej vody na 4 minúty. Hlavičky nemusia byť ponorené. Po uvarení špargľu vyberieme do ľadovej vody.

  • Starorímsky tanier zo sviečkovice

    Starorímsky tanier zo sviečkovice

    Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.

  • Listové variácie so sviečkovicou

    Listové variácie so sviečkovicou

    Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame na hrubšie steaky a vytvarujeme do tzv. „mignon". Okoreníme čerstvo mletým korením a boky obalíme v tirolskej slanine. Na...

  • Španielsky šalát z chobotnice

    Španielsky šalát z chobotnice

    Chobotnicu dáme variť do osolenej vody na približne 45 minút. Uvarenú chobotnicu si dáme na pracovnú dosku. Najprv odkrojíme hlavu a odložíme ju nabok. Chápadlá oddelíme od trupu, tie potom nakrájame na menšie kúsky.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist