Perfektný a originálny šalát pre všetkých milovníkov zdravých jedál.
porcie
príprava
Suroviny
250 g (cestoviny v tvare ucha) |
|
1 hlávka |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
3 lyžice |
|
250 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 ks nastrúhaná |
|
8 ks Čerstvé lístky |
|
55 g |
|
4 lyžice |
|
3 lyžice |
|
a mleté čierne korenie |
|
250 g nasekané |
|
Postup
-
1
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Scedíme, ponoríme do misky so studenou vodou a opäť scedíme.
- 2
Všetko si nakrájame. Lístky šalátu a čakanky rozložíme na veľkú misu. Hrušky rozpolíme, odstránime jadrovník a dužinu nakrájame na malé kocky. Vložíme ich do misky s citrónovou šťavou aby nezhnedli. Šalátové listy posypeme nakrájaným plesňovým syrom, vlašskými orechmi, hruškami, cestovinami, paradajkami, cibuľou a strúhanou mrkvou. Pridáme bazalku a kukuricu.
- 3
V odmerke zmiešame zvyšok citrónovej šťavy s olivovým olejom a octom a dochutíme soľou a korením. Zálievkou prelejeme šalát, pretrasieme a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu