Orecchiette s hruškami a plesňovým syrom

semiramis - fotkasemiramis, 17. septembra 2012

Perfektný a originálny šalát pre všetkých milovníkov zdravých jedál.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

250 g (cestoviny v tvare ucha)
1 hlávka
1 ks
2 ks
3 lyžice
250 g
4 ks
1 ks
1 ks nastrúhaná
8 ks Čerstvé lístky
55 g
4 lyžice
3 lyžice
  a mleté čierne korenie
250 g nasekané




Postup

  1. 1

    Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Scedíme, ponoríme do misky so studenou vodou a opäť scedíme.

  2. 2

    Všetko si nakrájame. Lístky šalátu a čakanky rozložíme na veľkú misu. Hrušky rozpolíme, odstránime jadrovník a dužinu nakrájame na malé kocky. Vložíme ich do misky s citrónovou šťavou aby nezhnedli. Šalátové listy posypeme nakrájaným plesňovým syrom, vlašskými orechmi, hruškami, cestovinami, paradajkami, cibuľou a strúhanou mrkvou. Pridáme bazalku a kukuricu.

  3. 3

    V odmerke zmiešame zvyšok citrónovej šťavy s olivovým olejom a octom a dochutíme soľou a korením. Zálievkou prelejeme šalát, pretrasieme a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia