Gratinovaná špargľa so šunkou
Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špargľu umyjeme, očistíme škrabkou. Po očistení skrojíme spodné časti a dáme variť do osolenej vody na 4 minúty. Hlavičky nemusia byť ponorené. Po uvarení špargľu vyberieme do ľadovej vody.
- 2
Omáčku pripravíme rozmixovaním topeného syra, nastrúhaného kozieho syra a smotany.
- 3
Špargľu zabalíme do plátkov šunky, prelejeme syrovou omáčkou a dáme zapiecť do rúry na 200 oC do zlatohneda. Dekorujeme konfitovanými cherry paradajkami, listovým šalátom a sparenou čakankou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu