Gratinovaná špargľa so šunkou

Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Gratinovaná špargľa so šunkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
600 g
100 g
100 g
30 g, zrejúci
100 ml




Postup

  1. 1

    Špargľu umyjeme, očistíme škrabkou. Po očistení skrojíme spodné časti a dáme variť do osolenej vody na 4 minúty. Hlavičky nemusia byť ponorené. Po uvarení špargľu vyberieme do ľadovej vody.

  2. 2

    Omáčku pripravíme rozmixovaním topeného syra, nastrúhaného kozieho syra a smotany.

  3. 3

    Špargľu zabalíme do plátkov šunky, prelejeme syrovou omáčkou a dáme zapiecť do rúry na 200 oC do zlatohneda. Dekorujeme konfitovanými cherry paradajkami, listovým šalátom a sparenou čakankou.

Diskusia k receptu

micanela
Práve som na trhu kúpila špargľu lebo je sezóna ale netušila som čo s ňou - a tvoj recept jednoznačne vyhral.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia